En stor prestasjon i en unik sport

Del

Globalt er det 37 millioner aktive innen ryttersporten, den eneste olympiske idrettsgrenen der menn og kvinner i alle aldre konkurrerer mot hverandre. 75 ryttere kvalifiserte seg til OL i sprangridning, 30 kom til finalen. En av dem var Norges eldste olympiske utøver gjennom tidene, 61 år gamle Geir Gulliksen med hesten Quatro. – En stor idrettsprestasjon, vi er stolte av Geir Gulliksen og vi er stolte av sporten vår, sier president i Norges Rytterforbund, Tore Sannum.

Foto: FEI/Christophe Tanière
Foto: FEI/Christophe Tanière

Gulliksen reiste til Tokyo som Norges eldste olympiske utøver gjennom tidene. Det vekket oppsikt i norske medier at det finnes en sport der man kan være på toppen internasjonalt også når man har nådd en slik alder.

 -Dette illustrerer det unike ved sporten! Den kan utføres av alle, absolutt alle – hele veien fra den internasjonale toppen til den nasjonale bredden preges ryttersporten av at den er for alle. Man konkurrerer mot hverandre, på tvers av alder og kjønn, sier presidenten.

 –Sportsavdelingen i Norges Rytterforbund, ved sportssjef Nina Johnsen og landslagsleder Mikael Kolind, har frontet uttaket, og Gulliksen leverte og beviste at våre valg har vært riktige. Ved 61 år er han bedre enn noen gang, både teknisk og mentalt. Vi er stolte over å være en del av en idrett der hverken alder, kjønn eller grad av funksjonsfriskhet setter noen grenser og vi er stolte og takknemlige for at Olympiatoppen har forståelsen for dette unike ved vår sport.

 Presidenten setter sporten og Gulliksens prestasjon i perspektiv.

-Ryttersporten er stor internasjonalt. På den internasjonale rankinglisten av seniorryttere i sprangridning, som er en av flere grener innen ryttersporten, er det 3405 utøvere. 75 av disse kvalifiserte til OL, og av disse gikk 30 til finalen. Å være blant disse er ikke bare en stor prestasjon innen ryttersporten, det er en stor idrettsprestasjon – uansett idrett, sier Sannum.

I Norge er ryttersporten den 11. største idretten av 55 særidretter med et aktivitetstall på 34 400 og totalt 32 00 medlemmer. I 2017 var tallet aktive ryttere globalt 37 millioner, og 137 land er medlemmer i det internasjonale rytterforbundet FEI.

– I det perspektivet betyr Geir Gulliksens prestasjon enormt mye for utviklingen av norsk ryttersport. Prestasjonen understreker også den utvikling sporten har hatt i Norge de senere årene, spesielt innen grenene sprangridning og paradressur. Vi har et norsk lag i den internasjonale første divisjonen, der vi har ryttere i alderen fra 20-årene til Geirs 61. Vi har også flere toppryttere i paradressur, ryttere som om noen uker skal reise til Tokyo og Paralympics og som har medaljesjanser. Vi er rett og slett veldig stolte over vår helt unik sport!

Kontakter

Bilder

Foto: FEI/Christophe Tanière
Foto: FEI/Christophe Tanière
Last ned bilde
Foto: FEI/Christophe Tanière
Foto: FEI/Christophe Tanière
Last ned bilde

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Dinah til topps etter thriller-finale15.8.2021 19:03:44 CEST | Pressemelding

Ingenting var avgjort før siste hinder var tilbakelagt da Norges beste juniorryttere i sprangridning møttes til NM i Drammen i helgen. Etter to finalerunder søndag ble det ble Skogan Rideklubbs Dinah Mariante Myrebø fra Larvik som klatret helt til topps, med minste mulige margin til sølvvinner Ingrid Sandhei Bjørklund/Arie Z fra Polarsirkelen Hestesportsklubb i Mo i Rana med Stokke-rytteren Martine Mariero Moe/Dinero de Laubry fra Skogan Rideklubb på bronseplass.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom