En ny lekeplass i Betlehem med navnet "Little Norway"

Del

Familien Sven O. Hegstad har bevilget 20 000 US dollar til å bygge en lekeplass for barn i Betlehem. Sven og Inger Helene Hegstad besøkte for flere år siden Palestina. De besøkte historiske steder, spiste middag med en palestinsk familie og observerte forholdet mellom Israel og Palestina og studerte deres historie. Familien ble sjokkert over de umenneskelige forhold som preget det palestinske folkets hverdag. Etter besøket leste de mange bøker om konflikten mellom de to folkene. Og de spurte seg selv hvordan de kunne gi et meningsfylt bidrag til fred.

En av bøkene som ble lest var "The Scar of David" (2006) av Susan Abulhawa, en menneskerettighetsaktivist, biolog og en prisbelønt romanforfatter. Hun etablerte i 2001 Playgrounds for Palestine (PfP) en ideell organisasjon registrert i Pennsylvania, USA, som et tiltak for å opprettholde retten til å leke, nedfelt i FNs barnekonvensjon.

Under kriger er de som lider mest ofte barn. Den konstante frykten for bomber, terror og daglig undertrykkelse preger barna sterkt. Men på en lekeplass, kan barnet reise inn i sin egen verden og glemme alle fiendtligheter. Her er pusterom for vennskap, moro og fred.

Mot denne bakgrunnen holdt Hegstads  kontakt med  PfP i mange år og bestemte seg til slutt for å sponse byggingen av en komplett lekeplass i Betlehem, Palestina. Den skal være ferdig høsten 2021 og bli kalt "Little Norway".

Playgrounds for Palestine (PfP)

Siden PfPs  opprinnelse i 2001 har de etablert rundt 40 lekeplasser i Gaza og på The West Bank. PfP's oppdrag er:

Det er et uttrykk for solidaritet med situasjonen til palestinske barn.

Det er en bekreftelse på deres rett til barndom.

Det er en minimal rekognisjon av deres menneskelighet.

Det er en handling av kjærlighet.

Den eldste  lekeplassen  er  20 år gammel; den er i Betlehem og er fortsatt i god stand og brukes daglig av hundrevis av barn. Livet til en lekeplass  forventes å være 30  år  eller mer. PfP-tjenestemenn  eller lokale venner besøker og rapporterer tilbake om forholdene til individuelle lekeplasser. Alle er fortsatt i drift, og heldigvis har ingen steder pådratt seg betydelige skader fra israelske styrker. De fleste landsbyer har ikke mer enn en lekeplass, og betjener derfor mange barn.

Individuelle skoler eller lokalsamfunn ta eierskap til donerte lekeplasser. De signerer en kontrakt med PfP som angir retningslinjer og anbefaler rydde-dager, raking av sanden ukentlig og periodiske vedlikeholdstiltak.  Avtalen krever videre lik bruk for gutter og piker og fastsetter at ingen betaling kan knyttes til bruk av lekeplassen. For ytterligere informasjon om  PfP,  gå til deres nettside:  Lekeplasser for Palestina – En kjærlighetshandling.

The Palestinian Mission Norway

Planen om en ny lekeplass i Betlehem har blitt diskutert med og støttes av The Palestinian Misson Norway, representert ved ambassadør Marie Antoinette Sedin. Ambassadøren har tidligere representert Palestina i Ungarn, Danmark og Sverige, og bor nå for andre året i Oslo.

Når det gjelder prosjektet skriver hun: «På vegne av det palestinske folket er jeg veldig takknemlig overfor Sven Hegstad for hans initiativ og setter pris på hans families investering for våre palestinske barn.

Siden jeg er flyktningbarn, født og oppvokst i flyktningleir, vet jeg veldig godt hva det vil si å ha en lekeplass for barn, vi hadde aldri denne sjansen i leiren. Derfor setter jeg også stor pris på innsatsen til Playground for Palestine og grunnleggeren Ms. Susan Abulhawa. Et slikt prosjekt gir våre palestinske barn et nytt håp, og forsikrer dem om at de ikke står alene mot den brutale militære okkupasjonen. Med personer som Sven Hegstad og familie føler vi oss styrket og støttet. Mange palestinske barns drømmer blir oppfylt, og gir dem en smak av et normalt liv som opplevd av barn i andre land.

Norge var og er fortsatt en viktig støttespiller og bidragsyter for det palestinske folket og deres mål om å få leve i fred og frihet ved å avslutte den israelske okkupasjonen og skape en uavhengig palestinsk stat basert på to-statsløsningen.»

Ambassador Marie Antoinette Sedin, The Palestinian Mission - Oslo, Norway.                     
Tlf: 21389460, e-mail: Palemb.no@outlook.com

Sven O. Hegstad, Harvard MBA og Investor, Asker
Tlf: 97149579, e-mail: sven.hegstad@gmail.com

Bilder

Om Gora Invest

Gora Invest      

Følg pressemeldinger fra Gora Invest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Gora Invest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.