Norges Skøyteforbund

En historisk viktig beslutning for skøytesporten.

Del

På kongressen til det internasjonale skøyteforbundet (ISU) i Phuket, Thailand ble det i dag fattet en historisk viktig beslutning for skøytesporten. Minimumsalderen for løpere som skal delta i internasjonale konkurranser går opp fra 15 år til 17 år.

Mona Adolfsen (foto NSF)
Mona Adolfsen (foto NSF)

Dette er noe Norge har jobbet for i mange år, og også hadde fremmet forslag om til kongressen. Norge var også en ledende stemme i den omfattende debatten. ISUs la selv frem et lignende forslag som Norge, og det var dette forslaget som til slutt ble stemt igjennom med 100 stemmer mot 16.

Bakgrunnen for forslaget går først og fremst på å ta vare på helsen til utøverne, både fysisk og psykisk. I tillegg vil en økning i aldersgrensen gi løperne mulighet til en lengre karriere. Særlig innenfor kunstløp har det vært svært unge utøvere som har preget resultatlistene, men dessverre har mange av disse utøverne hatt veldig korte karrierer. Fem av de siste syv Olympiske mestere for kunstløp kvinner var ikke med i internasjonale konkurranser to år etter, og alle var i alderen mellom 15 og 17 år da de vant.

Mona Adolfsen, president i Norges Skøyteforbund er veldig fornøyd med dagens avgjørelse. -Dette er en milepæl for skøytesporten, som vil få store positive konsekvenser for vår sport i fremtiden. NSF har jobbet med dette i over fem år, og er veldig glade for den massive støtten vi har fått fra de andre nasjonene, og ikke minst fra ISU, sier Adolfsen.

 Agenda med hele forlaget i linken under.

https://isu.org/docman-documents-links/isu-files/documents-communications/about-isu/congress-documents/28312-isu-communication-2472-1/file

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mona Adolfsen (foto NSF)
Mona Adolfsen (foto NSF)
Last ned bilde

Om Norges Skøyteforbund

Norges Skøyteforbund
Norges Skøyteforbund
Postboks 5000
0840 Oslo

https://www.skoyteforbundet.no/