BankAxept

En av tre tæppet på Malakoff

Del

Over 12 000 salg ble gjennomført med tæpping på Malakoff.

Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd
Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd

Med over 30 000 mennesker innenfor portene i løpet av festivalen og strålende sol var det duket for en real folkefest i Nordfjordeid.

Mye ungt publikum og godt vær gjorde at det ble mye salg og mange transaksjoner på de tre dagene.

Selv om festivalen satte publikumsrekord, gjorde tæpping ved betaling at køene gikk unna i godt tempo. Dette viser tall fra Espos, selskapet som leverte betalingsløsninger til Malakoff. Samtidig var den største andelen av kjøp under 200 kr, noe som forenkler tæpping enda mer.

Flere har blitt oppmerksom på at de kan betale med tæpping, og BankAxept ser en god økning i antallet som tæpper. Dette kommer alle til gode.

- På festivaler må det gå kjapt og mange steder er det frivillige som jobber. For hver gang en kunde tæpper kortet sparer man ni sekunder, fremfor kortbetaling med chip og tasting av pinkode, sier markedssjef Vegar Heir i BankAxept.

Går raskere 
BankAxept skal være tilstede på 24 festivaler og konserter rundt omkring i Norge, og så langt viser bruken en sterk vekst i folk som tæpper kortet.

- Hele festivalopplevelsen blir bedre fordi folk får brukt mer tid på musikk og hygge fremfor å stå i kø. Folk synes det er enklere å tæppe kortet. De frivillige er også glade for den nye betalingsmetoden, fordi folk slipper å skjule pinkoden sin, og kjøpene gjøres fort unna, sier Heir. 

Vekst av kontaktløse kort
Hver dag bruker de fleste nordmenn betalingskortet opptil flere ganger. Da flyttes penger fra en konto til en annen, og 8 av 10 kjøp gjøres i dag med BankAxept.I dag er 90 prosent av alle betalingsterminaler teknisk klargjort for å kunne håndtere tæpping. Nå er det omtrent tre millioner kontaktløse bankkort med BankAxept i omløp i Norge. Innen utgangen av 2018 er det ventet at dette vil øke til fire millioner.

- Vi forventer at veksten i antall betalingstransaksjoner med tæpping vil fortsette med økt styrke, og at flere utsalgssteder vil aktivere sine betalingsterminaler for tæpping, sier Heir i BankAxept.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd
Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd
Last ned bilde
Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd
Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd
Last ned bilde

Om BankAxept

BankAxept
BankAxept
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

BankAxept har som oppgave å utvikle nye betalingsløsninger for en verden i konstant forandring. 

1. juli 2018 fusjonerte BankAxept med BankID og Vipps til en felles organisasjon; Vipps AS. Det nye selskapet utgjør Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Det nye selskapet eies av bankene i Norge.

Følg saker fra BankAxept

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BankAxept på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra BankAxept

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom