Norboat

Én av fire vil tilbringe mer tid på sjøen i sommer

Del
Med hjemme-sommer er det mange nordmenn som vil utforske den norske skjærgården. Én av fire vil tilbringe mer tid på sjøen i år sammenlignet med i fjor, og halvparten av landets 18-22-åringer vil være mer i båt denne sommeren.
Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – båtbransjeforbundet i Norge. Foto: Norboat
Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – båtbransjeforbundet i Norge. Foto: Norboat

Leif Bergaas, daglig leder av Norboat, båtbransjeforbundet i Norge, er glad for å se at nesten 25 prosent av Norges befolkning sier at det er sannsynlig at de vil tilbringe mer tid på sjøen i år enn i fjor. Det viser en ny undersøkelse fra Sentio. 

”I et spesielt år som dette, hvor flesteparten av de ferieglade nordmennene blir nødt til å feriere i eget land, er det naturlig at vi ser økt etterspørsel etter fritidsbåter. Vi i Norboat er veldig fornøyde, vårt mandat er jo å fremme båt og båtliv, og vi håper nå at mange får mersmak etter årets båtsommer. I tillegg er det svært gledelig å se at såpass mange unge kan tenke seg en tur på sjøen i år,” sier Bergaas. 

Den økte båttrafikken kan også få positive ringvirkninger på det lokale næringslivet langs kysten. Flere havner, marinaer og restauranter langs kysten kan merke økt omsetning i løpet av sommeren som følge av nordmenns ferieplaner sommeren 2020.

Halvparten av unge mellom 18-22 år planlegger for tid på sjøen i år

I undersøkelsen kommer det frem at halvparten av unge mellom 18 og 22 år planlegger å bruke mer tid på sjøen i år enn i fjor. Norboat har tidligere vært bekymret for den synkende båtinteressen blant unge og synes det er gledelig at det later til at trenden snur i år.  

"Det er klart vi blir begeistret over tall som dette. Mange unge opplever nok endrede sommerplaner i år på grunn av pandemien. At flere unge planlegger å oppleve den norske skjærgården i år er helt fantastisk," sier Bergaas. 

Båtinteressen i Norge er generelt stor. Båtlivsundersøkelsen i 2018 avslørte at det var 950.000 fritidsbåter i Norge. I år vil Norge for første gang ha over en million fritidsbåter. Dette er svært gledelig for Norboat og deres medlemmer. 

”I år forventer vi en massemønstring på sjøen og et yrende båtliv langs kysten. Det er svært gledelig å se at flere og flere husholdninger får oppleve gledene ved båtlivet i eget land," sier Leif Bergaas.  

Mange møringer vil ut i båt

Tid på sjøen ser ut til å bli svært viktig for innbyggerne i Møre og Romsdal. I Møre og Romsdal svarer nærmere 40 prosent at de planlegger å tilbringe mer tid på sjøen i år enn i fjor. Tallene fra Møre og Romsdal overgår også Sørlandsfylkene, slik som Agder. I Agder svarer rundt 30 prosent av innbyggerne at de planlegger å tilbringe mer tid på sjøen. Bergas synes det er morsom at møringene ser ut til å bli de ivrigste sjøfarerne i år.

”Jeg skjønner møringene godt, med de flotte fjordene og kysten de har til disposisjon hadde jeg også gjerne tatt meg en tur ut med båten. Det er gledelig å se at interessen er stor på andre steder i landet enn de typiske stedene som Sør- og Østlandet,” avslutter Bergaas.   

Nøkkelord

Kontakter

Leif Bergaas, daglig leder i Norboat
Telefon: +47 900 17 900
E-postadresse: bergaas@norboat.no

Bilder

Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – båtbransjeforbundet i Norge. Foto: Norboat
Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – båtbransjeforbundet i Norge. Foto: Norboat
Last ned bilde

Lenker

Om Norboat

Norboat
Norboat
Veritasveien 9
1363 Høvik

97531157http://www.norboat.no

Norboat – båtbransjeforbundet i Norge – representerer den norske fritidsbåtbransjen. Norboats hovedmål er å skape best mulige rammebetingelser for båtbransje og båtliv med utgangspunkt i et trygt båteierskap. Norboat er også en høringsinstans og samarbeidspartner for offentlige etater og andre båtlivsorganisasjoner. Norboat eier båtmessene Båter i sjøen og Sjøen for alle.

Følg pressemeldinger fra Norboat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norboat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norboat

Norboat er bekymret for konsekvensene knyttet til innføring av E10 bensin13.4.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding

Denne våren innføres en ny bensinstandard, 95 oktan E10, som betyr at bensinen nå kan inneholde inntil 10% bioetanol. Innføringen av økt etanolinnblanding i bensinen er et grep for å redusere klimagassutslipp fra forbrenningsmotorer, og skal bidra til at Norge oppnår ytterligere reduksjon av klimagassutslipp. De aller fleste båtmotorer tåler E10 bensin, og det er kun totaktere og andre eldre motorer som ikke er laget for å tåle inntil 10% etanolinnblanding. Norboat anbefaler på tross av dette samtlige båteiere å fylle 98 oktan E5 og samtlige marinaer å tilby 98 oktan E5.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom