Universal Music Norge

Emilie Nicolas slipper kjærlighetslåten Everyday

Del
Foto: Lasse Fløde
Foto: Lasse Fløde

Emilie Nicolas serverer etterlengtet musikk med sin nye singel Everyday som slippes fredag 10. februar.

«Everyday» er skrevet av Emilie selv, som sier at låten handler om den perfekte kjærligheten. Den er produsert av hennes faste og svært anerkjente samarbeidspartnere Eivind Helgerød og Thomas Kongshavn.

På låten synger Emilie: 

«Everyday I want you, everyday I need it

but I hold back til it hurts til I can’t wait no longer won’t be all I need

I’ll still go back for more that’s why I always want you

even if I’m all alone»

I oktober slapp Emilie «Easy», hennes første sololåt siden «Let Her Breathe» i 2020. Samtidig debuterte Emilie som regissør for musikkvideoen, med sin Oscar-nominerte kjæreste Herbert Nordrum i en dansende hovedrolle. Låten fikk hele 13 internasjonale NMF-plasseringer ved slipp. I november åpnet Emilie P3 Gull-utdelingen i H3 Arena med en storslått opptreden.

Låten ble etterfulgt av «Limits», en sårbar låt om om forholdsbrudd og hjertesorg. Et stjernelag som blant annet bestod av Chirag Patel, Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Nicolay Tangen Svænnes bidro med å komponere låten.

Fansen kan glede seg til enda mer musikk fra Emilie Nicolas i 2023.

Mer om Emilie Nicolas:

Det finnes mange måter å beskrive Emilie Nicolas på. Ingenting er helt feil. Ingenting er helt riktig. Musikken er kanskje vanskelig å beskrive, men den er lett å elske. Med sine kritikerroste og prisvinnende utgivelser, har hun gang på gang vist at hun er en artist som treffer publikum både bredt og hardt.

Mye har skjedd siden hun gjorde sin første TV-opptreden på P3 Gull i 2013. Stående sidelengs, som for å søke trygghet hos bandkollegene, fremførte hun gjennombrudssingelen «Pstereo» med en intensitet som overbeviste en samlet musikkbransje om at hun hadde kommet for å bli. Tre kritikerroste album, fire spellemannpriser, og et hav av utsolgte konserter senere, har hun beveget seg frem til scenekanten, med blikket rettet direkte mot et hengivent publikum.

Man kan kanskje si at Emilie Nicolas opererer i mellomrommene. I tekstene utforsker hun relasjoner og kontakt. Hvor nær man kan komme et annet menneske før det blir for nært, og hvor mye avstand en relasjon tåler før den brister. Musikalsk spinner hun en rød tråd fra sin skolerte jazzbakgrunn mot et stadig mer nyskapende popunivers. Utviklingen er konstant, samtidig som noe alltid blir med videre, som i en slags hviskelek. Alt dette kan man si, men man kan også si det enklere: Emilie Nicolas lager originale poplåter som føles som varme knyttneveslag. Rett i magen. 

Med singelen «Easy» tok hun sitt så langt tydeligste steg ut på dansegulvet. Med pulserende beats og dunkle toner tvinger den frem beskrivelser som ikke kunne tilhørt så mange andre: Dansbar melankoli. Fengende fortvilelse. Det veksles uanstrengt mellom det organiske og det digitale. Mellom det myke og harde, fine og fæle. Alt gjennomsyres av selvsikkerheten som kommer av å kunne et håndverk godt nok til å plukke det fra hverandre, snu det rundt og kjøre det gjennom en effektboks.

Som sanger har hun alltid vært opptatt av forskjellige måter å bruke stemmen på. Allerede som student ble hun fascinert av arabisk sang, en inspirasjon som kommer stadig tydeligere frem i hennes egen musikk, enten innpakningen er sjelfull R&B eller eksperimentell klubbmusikk. Når Emilie nå slipper ny musikk, er fokuset på én låt av gangen, og inspirasjonskildene kan dukke opp hvor som helst. Nylig fant hun den i parken:

«Jeg gikk tur med hunden min da noen gikk forbi og hørte på musikk fra mobilen sin. Jeg hørte bare noen sekunder, men tenkte at dette er det beste jeg har hørt i hele mitt liv. Jeg løp etter dem og spurte hva det var. Det var en etiopisk sanger som heter Fikreaddis Nekatibeb. Måten hun synger på inspirerer meg veldig.»

Det finnes mye man kan si om Emilie Nicolas. I kjernen av alt finner vi en vokalist i verdensklasse, unik i sin hjerteskjærende klang. En stemme som ikke lar seg gjemme eller forkle, noe som ble tydelig demonstrert da hun gjestet Karpes låt «BARAF/FAIRUZ» (2022). Her er vokalen hennes skrudd så mørk at det høres ut som en mann. Lytterens reaksjon er likevel den samme: Åh. Hør! Det er Emilie Nicolas.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Lasse Fløde
Foto: Lasse Fløde
Last ned bilde
Foto: Lasse Fløde
Foto: Lasse Fløde
Last ned bilde

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Adrian Sellevoll på jakt etter lykken1.6.2023 11:08:54 CEST | Pressemelding

Adrian Sellevoll er klar med sin nyeste singel "Dø Lykkelig" - et musikalsk uttrykk for følelsen av intens kjærlighet og evig lykke. Med denne låten tar Adrian lytterne med på en følelsesladet reise som kretser rundt tanken om å ha noen for alltid og oppleve fullkommen lykke i deres nærvær. "Låten handler om en jente du vil ha for alltid, og hvis du får henne, kan du dø lykkelig. Det gjenspeiles mye i det jeg føler når jeg er forelsket” - Adrian Sellevoll. 25 år gamle Adrian Sellevoll er en artist, låtskriver og modell fra Bergen som balanserer en travel hverdag fylt med musikkprosjekter og spennende fremtidsplaner. Han er for tiden dypt involvert i arbeidet med et kommende album, hvor han utforsker nye musikalske retninger og viser frem sin allsidighet som artist. Videre planlegger Adrian en stor turné som vil finne sted i 2024, og sommerkonserter er også en del av hans kommende agenda. Adrian er for tiden også involvert i produksjonen av et nytt, spennende TV-program. Med sine tidlig

Jon Ranes slipper EP – Loverboy & The Heartbreakers1.6.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

Jon Ranes, også kjent som Loverboy, artistdebuterte i 2017 med rapgruppen og fenomenet UNDERGRUNN. Siden den gang har de spilt festivaler og scener rundt i hele Norge, deriblant Øyafestivalen, Slottsfjell og Sentrum Scene. Parallelt med musikervirksomheten har Ranes også en lovende skuespillerkarriere, og er blant annet å se i «Ut og stjæle hester», NRK serien «Flus» og «Pørni». Den 20 år gamle artisten slapp debut-albumet sitt “Loverboy” i fjor, som var på andre plass på albmtopplisten. Nå er han klar med en ny EP, «Loverboy & The Heartbreakers» som slippes 02. juni. EPen inneholder fire låter: Hjemlengsel Hun Vil ha To Tynne Menn Victoria Jon Ranes forteller: - «Loverboy & The Heartbreakers» er en videreutvikling av Jon Ranes prosjektet og et steg videre mot målet. Låtene er tett knyttet til min musikalske bakgrunn og er en bukett av referanser til mine store helter. Musikken er lagd av en dyktig gjeng deriblant Kastel, Rik Pappa og et sammensveisa band. Vi er The Heartbreakers.

Gjør sin egen vri på tidløs klassiker1.6.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Slik har du aldri hørt “Hun er forelska i lærer’n”! 2. juni slipper en av Norges mest spennende EDM-grupper, HOURS & DJ Kalle, sin versjon av låta som alltid tar festen til et nytt nivå. “Hun er forelska i lærer’n” er en låt som står flere hjerter nær, uansett alder. HOURS & DJ Kalle har gjort sin egen vri på The Kids sin aller største hit fra 1980, akkurat i tide til sommerferiens inntog og eksamentidens slutt. Låten kan høres her fra 2. juni. Med over 13 millioner streams og samarbeid med anerkjente artister som Dynoro, Blinded Hearts, Victoria Nadine, Alfons, CLMD og LIZOT, ønsker HOURS å skape bølger i musikkbransjen. HOURS har tidligere opptrådt på flere av de mest prestisjefulle klubbene og festivalene innenfor klubbmusikk både nasjonalt og internasjonalt, som har gjort dem til publikumsfavoritter innenfor EDM-scenen. Palmesus, Opptur, BCM Planet Dance og Level 27 har allerede fått bevitne deres dynamiske og energiske DJ-sets.

Alessandra får med seg hitmaskinen Gabry Ponte på ny remix av Queen of Kings!1.6.2023 08:30:00 CEST | Pressemelding

Alessandra får med seg den italienske hitmaskinen Gabry Ponte på en ny remix av “Queen of Kings”! Gabry Ponte er kjent i Norge for sin massive 2021-hit “Thunder”, som gikk til #4 på listene her til lands og har sanket inn nærmere 400 millioner strømninger på Spotify. Hør låten HER. "Discovering 'Queen of Kings' was a delightful surprise, especially for the elements in common with my global hit ‘Thunder’. It's a reminder that music transcends boundaries, allowing artists to connect and create something truly magical. That’s what happened with my remix of Alessandra’s song” - sier Gabry Ponte om samarbeidet. Alessandra følger opp med: “Jeg er super glad! Jeg har stor respekt for Gabry Ponte som artist, og nå skal han remixe sangen min. Dette er en ære!” - Alessandra Alessandra Mele gjorde en bemerkelsesverdig opptreden under forrige måneds Eurovision-finale, som gjorde at hun stakk av med en sterk 5. plass som også er Norges beste plassering på ti år! Med publikumsstemmer alene havnet hu

Ny musikk fra d4vd, OneRepublic, Eddy & Zino, Debora & Kode.59!26.5.2023 11:46:05 CEST | Pressemelding

Plaza slipper sin første singel i år – Her & Der Ruben slipper første del av debutalbumet Stjerneskuddet d4vd er endelig ute med EP’en Petals To Thorns. EP’en er en introduksjon til d4vds identitet som artist – en identitet som ikke kan begrenses til kun én sjanger. Bare ett år etter at han begynte å lage musikk i søsterens skap i Houston, er d4vd endelig klar med debut-EP'en som inkluderer tidligere utgitte hits som “Romantic Homicide” og “Here With Me”. OneRepublic er klare med singelen “Runaway” - deres første nye utgivelse siden fjorårets hit “I Ain’t Worried”, som hittil har sanket inn over 3 milliarder streams. Den nye låten slippes med en medfølgende musikkvideo du kan se HER. Tvillingparet Eddy & Zino returnerer med singelen "FIL" som er tatt fra deres kommende EP Flavour Pack. Låten – som er produsert av Pacify og Daz – beskrives som en melodisk kjærlighetslåt. Flavour Pack markerer starten på nytt kapittel i livet til Eddy & Zino, da de nå har blitt eldre og selv kan velge hv

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom