Den norske kirke

Emil Tan Engeset er ny kommunikasjonsdirektør i kirken

Del
– Dette er en drømmemulighet hvor jeg får jobbe med både tro og kommunikasjon i en spennende brytningstid, sier Engeset. Han har vært nestleder i avdelingen siden 2020.
Emil Tan Engeset er kirkens nye kommunikasjonsdirektør. Foto: Kirkerådet / Den norske kirke.
Emil Tan Engeset er kirkens nye kommunikasjonsdirektør. Foto: Kirkerådet / Den norske kirke.

– Jeg ønsker at folk opplever en kirke som er der for dem i både gode og dårlige tider, og som er åpen for alle uavhengig av bakgrunn. Jeg gleder meg til å jobbe med samarbeidspartnere og dyktige kollegaer i min nye rolle.

Det sier Emil Tan Engeset som er ny kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet i Den norske kirke.

Han har vært nestleder i avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt de siste tre årene. Siden oktober har han vært konstituert som kommunikasjonsdirektør. Tidligere har han jobbet med politisk kommunikasjon og prosjektledelse på Stortinget og i partiorganisasjon.

Han mener kirken har stor relevans i folks liv.

– Den norske kirke er en av landets viktigste institusjoner og betyr mye for folk over hele landet. Kirkens budskap er alltid relevant. Det både utfordrer, samler og gir håp til oss som mennesker. En av våre viktigste oppgaver fremover er å synliggjøre en folkekirke som engasjerer og er tilgjengelig for folk og lokalsamfunn.

Strategisk og visjonær

Kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen er svært glad for å få Engeset med på laget.

– Emil er en strategisk og visjonær kommunikator som klarer å løfte kirkens budskap i ulike kanaler. Hans bakgrunn og erfaring fra politisk arbeid er en verdifull ballast. I årene han har jobbet hos oss har han vist seg som en solid rådgiver og god kommunikator både innad og utad.

Engeset blir avdelingsdirektør i en avdeling med åtte ansatte, som samarbeider med kommunikasjonsrådgivere i hele kirken. Avdelingen har det overordnede ansvar for kikens kommunikasjon til 3,5 millioner medlemmer og internkommunikasjon til flere tusen ansatte og frivillige.

Engeset tar over etter Ingeborg Dybvig, som har vært kommunikasjonsdirektør siden 2015. I oktober i fjor gikk hun over i en stilling som programdirektør for arbeidet med kirkelig organisering og utvikling.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Emil Tan Engeset er kirkens nye kommunikasjonsdirektør. Foto: Kirkerådet / Den norske kirke.
Emil Tan Engeset er kirkens nye kommunikasjonsdirektør. Foto: Kirkerådet / Den norske kirke.
Last ned bilde

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus – Rådhusgata 1–3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

kirken.no

 

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom