Norges Kampsportforbund

EM gull i Taekwondo til Martin Romundset Nilsen fra Aure

Del
Martin Romundset Nilsen (14) fra Aure kampsportklubb som ligger lang ute i havgapet vant i dag gull i europamesterskapet for klubber i Tallinn i klassen kadett pluss 65 kg.
Martin Romundset med gullmedaljen: Foto Tor Nilsen
Martin Romundset med gullmedaljen: Foto Tor Nilsen

Martin imponert stort i de innledende rundene.  I semifinalen møtte auregutten David Hulii fra Ukraina som tidligere har vunnet bronse i EM og VM, men Martin imponerte stort og vant begge rundene med klar margin. I finalen ventet den tøffe fighteren Ciro Illiano fra Italia, men Martin kjørte hardt ut fra start og vant begge rundene med klar margin, og sikret seg EM-gull.

Dette er en utrolig stor prestasjonen av Martin Romundset, men det er ingen tilfeldighet for utøverne i Aure Kampsportklubb har en god treningskultur. Søsteren Mari Romundset Nilsen har klart å komme inn på fulltidslaget i taekwondo og satser nå for fullt for å kvalifisere seg til OL i Paris. Hun skal konkurrere i Tallinn til helgen.

Med EM-gullet har Martin Romundset Nilsen klart å kvalifisere seg til Kadett EM som arrangeres på Malta senere i år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Martin Romundset med gullmedaljen: Foto Tor Nilsen
Martin Romundset med gullmedaljen: Foto Tor Nilsen
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom