Hold Norge Rent

Elleve anbefalinger mot marin forsøpling

Del

Åtte nordiske samarbeidspartnere foreslår elleve tiltak for å bekjempe marin forsøpling i Norden.

Marin forsøpling på Færøyene Foto: Hold Norge Rent
Marin forsøpling på Færøyene Foto: Hold Norge Rent

Samtlige nordiske land er rammet av marin forsøpling, og Nordisk ministerråd utgir nå en rapport med elleve anbefalinger mot marin forsøpling i Norden.

Rapporten fokuserer på forebygging gjennom holdningsskapende arbeid og kunnskapsbaserte beslutninger, og anbefalingene er basert på en fellesnordisk dialog gjennom prosjektet Nordic Coastal Clean Up.

- Behovet for tiltak mot forsøpling i de nordiske landene er stort, og tiltakene må utvikles i dialog med kildene og iverksettes på myndighetsnivå, sier Fanny Pindsle som er prosjektleder for Nordic Coastal Clean Up.

Blant anbefalingene er nasjonale strategier for å sikre FNs nullvisjon mot plast i havet, og en felles nordisk satsing for å få på plass tilfredsstillende avfallshåndtering i alle nordiske havner.

Nordic Coastal Clean Up består av CSR Greenland, Hold Danmark Rent, Hold Norge Rent, Håll Sverige Rent, Landvernd, Pidä Saaristo Siistinä ry, Ringras og Ålands Natur & Miljö.

Ta kontakt på post@holdnorgerent.no eller 40001438 for mer informasjon, flere bilder eller intervjuavtaler.

Nøkkelord

Kontakter

Fanny PindsleProsjektleder for opprydding

Fanny Pindsle er Hold Norge Rents ryddegeneral, og leder for den store Strandryddeuka. Spør henne om marint avfall og lur rydding!

92206173fanny@holdnorgerent.no

Bilder

Marin forsøpling på Færøyene Foto: Hold Norge Rent
Marin forsøpling på Færøyene Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde
Kilder til marin forsøpling i Norden  i henhold til Nordic Coastal Clean Ups kartlegging i 2018
Kilder til marin forsøpling i Norden i henhold til Nordic Coastal Clean Ups kartlegging i 2018
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom