Farmasiet

Elisabeth Haug blir ny sjef i Farmasiet

Del

Elisabeth Haug (43) blir ny sjef for nettapoteket Farmasiet. Hun kommer fra stillingen som leder for Vipps Mobil.

Elisbeth Haug går fra Vipps Mobil til Farmasiet.
Elisbeth Haug går fra Vipps Mobil til Farmasiet.

– Elisabeth har vært med på vekstreisen til Vipps siden starten og sittet i Farmasiets styre de siste årene, så hun kjenner oss godt. Vi er veldig glade for å ønske henne velkommen som daglig leder til Norges største nettapotek, og å ha henne med på laget når vi fortsetter å utfordre apotekbransjen slik vi kjenner den i dag, sier styreleder i Farmasiet, Petter Sundberg.

Foruten å ha jobbet i ulike lederroller i Schibsted, Sparebank 1 og Vipps siden 2006, har Elisabeth det siste året frontet Vipps sin nye mobilsatsning, Vipps Mobil. Hun tiltrer rollen som daglig leder i Farmasiet 1. september i år.

– Det er gjort en betydelig jobb for å styrke Farmasiets posisjon gjennom koronapandemien. Med de spennende og offensive vekstambisjonene selskapet har, gleder jeg meg til å videreutvikle konseptet nettapotek og en sterk digital merkevare sammen med resten av organisasjonen. Selv om det åpenbart er vemodig å forlate Vipps, sier Elisabeth Haug.

Farmasiet er Norges største nettapotek og den største norske utfordreren til de tre internasjonale apotekkonsernene som er i landet i dag. I fjor valgte nesten 300 000 nordmenn å få hjemlevering av reseptbelagte og reseptfrie produkter fra nettapoteket. Farmasiet har 52 ansatte og kan vise til en sterk omsetningsvekst de siste årene. Resultatene for 2020 vil bli offentliggjort i sensommer.

– På grunn av pandemien har nordmenns tilknytning til apotek aldri vært sterkere. Farmasiet skal være den klare og tydelige stemmen for enkelhet i apotekbransjen og bidra til at folk føler seg trygge når de handler legemidler, også på nett, forteller den påtroppende apoteksjefen.

Vipps Mobil skal fortsatt utfordre

Vipps-sjef Rune Garborg legger ikke skjul på at selskapet mister en viktig ressurs i Haug, men har planen klar for veien videre med Vipps Mobil.

– Elisabeth har vært en viktig brikke for Vipps sin utvikling. Hun har bidratt til å gjøre mobilbetaling like vanlig som å pusse tennene og vært en kulturambassadør både internt og eksternt. Hele organisasjonen takker for rå innsats og ønsker henne lykke til videre i nok en spennende vekstreise, sier Rune Garborg, og fortsetter:

– Vipps Mobil er skapt for å utfordre en foreldet mobilbransje, og dette arbeidet er bare så vidt i gang. Vi skal fortsette å utfordre de store aktørene for en mer kundevennlig mobilhverdag med uforminsket styrke.

Farmasiets styreleder, Petter Sundberg, legger avslutningsvis til at faktorene som Vipps-sjefen trekker frem om Haug, var avgjørende i hennes ansettelse.

– Elisabeths erfaring med å bygge merkevarer og sterke, inkluderende kulturer er gull verdt for Farmasiet. Vi har stor tro på at Haug kommer til å sette sitt preg på organisasjonen, noe som uten tvil vil komme oss til gode.

Nøkkelord

Kontakter

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Lukas Loeb, PR-operatørene
(+47 478 20 639)
lul@pr-o.no

Bilder

Elisbeth Haug går fra Vipps Mobil til Farmasiet.
Elisbeth Haug går fra Vipps Mobil til Farmasiet.
Last ned bilde

Om Farmasiet

Farmasiet
Farmasiet
Østre Kullerød 2
3241 Sandefjord

33 00 58 80http://www.farmasiet.no

Følg pressemeldinger fra Farmasiet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Farmasiet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Farmasiet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom