Akan

Elektrobedriften Elcom AS er vinner av Akan-prisen 2019

Del

Til tross for en hektisk hverdag, velger Elcom å investere tid i holdningsarbeid og forebygging av rus- og avhengighetsproblematikk fordi de mener det lønner seg. Det gjør årets vinner til en verdig vinner av Akan-prisen 2019.

Ingvild Wahl, HR-ansvarlig i Elcom AS, mottar Akan-prisen 2019
Ingvild Wahl, HR-ansvarlig i Elcom AS, mottar Akan-prisen 2019

- Akan-arbeidet i Elcom har blitt en del av deres kultur og de har en partsforankret policy som er kjent av ansatte og som følges i praksis. Både ledere og medarbeidere vet hva de kan og bør gjøre når det gjelder rusproblematikk. Akan-arbeidet er forankret helt opp til toppleder som også er eier, og som ser arbeidet i et samfunnsperspektiv. De er et eksempel til etterfølgelse for andre bedrifter, sier Ege om årets vinner.

Virksomheten er opptatt av et trygt og godt arbeidsmiljø i kombinasjon med smil, latter og inkluderende atferd, noe det ser ut til at de har lykkes med. Alle ansatte får informasjon om prosedyrer og ruspolicy. Som en del av opplæringen av nyansatte tas det alltid en prat om virksomhetens holdninger til rus. Og ikke nok med det; ruspolicy- og arbeidsmiljøbrosjyren sendes også per brev til foreldrene til unge ansatte.

Elcom deler velvillig med andre hvordan de forebygger og håndterer rus- og avhengighetsproblemer

- Vårt inntrykk da vi gikk gjennom kandidatene til Akan-prisen 2019, er at Elcom har kommet langt i sitt arbeid og beviselig fått forebygging og håndtering av rus- og avhengighetsproblematikk til å bli en del av kulturen. Arbeidet er ikke avhengig av én enkeltperson og det har pågått jevnt og trutt i mange år. Vi gratulerer, avslutter Elisabeth Ege.

Om prisen:

Siden 1996 har Akan kompetansesenter delt ut Akan-prisen. Hensikten er å gi en anerkjennelse til virksomheter som forebygger rus- og avhengighet på en god og systematisk måte i tråd med Akan-modellen, samt å inspirere vinneren selv til å fortsette det gode arbeidet og andre virksomheter til å forebygge rus- og avhengighetsproblematikk.

Vinnerne de siste fem årene

2018

Equinor Undersøkelser & Produksjon Drift Sør

2017

Kongsberg Defence and Aerospace (KDA)

2016

Porsgrunn kommune

2015

SAS Ground Handling Services

2014

ABC-Bakken barnehage

Kontakter

Bilder

Ingvild Wahl, HR-ansvarlig i Elcom AS, mottar Akan-prisen 2019
Ingvild Wahl, HR-ansvarlig i Elcom AS, mottar Akan-prisen 2019
Last ned bilde

Om Akan

Akan
Akan
PB 96, Sentrum
0101 Oslo

22 40 28 00http://akan.no/

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter. Norsk Arbeidsgiverforening (NAF, nå NHO) og LO stiftet AKAN i 1963. AKAN var den gang initialord for ‘Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani’. Staten kom med på eiersiden året etter.

Besøksadresse: Dronningensgate 13, Oslo

Følg saker fra Akan

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akan på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akan

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom