Elden Advokatfirma

Elden-advokat: Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon bryter med grunnlovfestede rettigheter og grunnleggende menneskerettigheter

Del
Elle Nystad har engasjert Elden-advokat Maria Hessen Jacobsen i forbindelse med den pågående aksjonen i Olje- og energidepartementet mot statens manglende etterlevelse av Høyesteretts dom i Fosen-saken. Nystad og hennes meddemonstranter som er unge samer, reindriftssamer og miljøaktivister, opplever at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon.
Fotograf: Rasmus Berg
Fotograf: Rasmus Berg

Nystad og hennes meddemontranter har oppgitt at DSS har iverksatt en rekke tiltak som innskrenker demonstrantenes grunnlovfestede rettigheter og grunnleggende menneskerettigheter. De oppgir at DSS har låst inn demonstrantene for å regulere deres bevegelsesfrihet og i perioder nektet de å få mat og drikke, samt begrenset medias tilgang til området demonstrantene befinner seg i.

- Dette er tiltak som anses å innskrenke min klient og hennes forbundsfellers rett til fritt å demonstrere og ytre seg, sier advokat Maria Hessen Jacobsen i Elden Advokatfirma.

Advokat Hessen Jacobsen har i ettermiddag oversendt et brev til DSS og Kommunal- og distriktsdepartementet, og varslet rettslig skritt dersom ikke DSS umiddelbart ivaretar demonstrantenes rettigheter både etter Grunnloven og den Europeiske Menneskerettighetskonvensjonen (EMK).

- Vi ber om en utfyllende redegjørelse for de tiltak som er utført. Redegjørelsen må gi henvisning til rettslig grunnlag for innskrenkningene, de formål som er ment ivaretatt og på hvilken måte forholdsmessighetsvurderinger medførte at dette var presserende nødvendig, forklarer advokat Hessen-Jacobsen i Elden Advokatfirma.

Advokat Maria Hessen-Jacobsen er også leder av Advokatforeningens Menneskerettighetsutvalg.

 * * * 

Priv. til red.:
Brevet som er oversendt DSS og KDD kan fritt publiseres. Kopi av originalen kan fås ved henvendelse til media@elden.no.

Kontakter

Bilder

Fotograf: Rasmus Berg
Fotograf: Rasmus Berg
Last ned bilde
Advokat Maria Hessen-Jacobsen, Elden Advokatfirma
Advokat Maria Hessen-Jacobsen, Elden Advokatfirma
Last ned bilde
Fotograf: Rasmus Berg
Fotograf: Rasmus Berg
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Elden Advokatfirma

Elden Advokatfirma
Elden Advokatfirma
St Olavs gate 25
0129 Oslo

21 61 13 12https://www.elden.no/

Elden Advokatfirma ble etablert i 1994 som en videreføring av virksomheten til advokat John Elden som ble etablert i 1963.

Elden Advokatfirma har hovedkontor i Oslo, også regionskontorer i Sandefjord, Hamar, Gol, Stavanger, Haugesund, Bergen og Tromsø.

Selskapet har 85 advokater, 35 advokatfullmektiger og til sammen over 150 medarbeidere.

Følg pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elden Advokatfirma på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Høyesterett: Ikke tap av førerrett for promillekjøring med elsparkesykkel17.2.2023 11:12:13 CET | Pressemelding

Høyesterett har i en dom fastslått at promillekjøring med elsparkesykkel ikke gir grunnlag for tap av førerkort for bil, og at bøtenivået skal være betydelig lavere enn for promillekjøring med bil. – Høyesterett har fullt ut hørt vår argumentasjon; promillekjøring med elsparkesykkel kan ikke sammenlignes med promillekjøring med bil, sier advokat Anders Brosveet i Elden Advokatfirma.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom