Eldar Søreide blir UiS-dekan for helse og medisin

Del

Eldar Søreide er ansatt som dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger fra 5. september 2022.

Eldar Søreide. Foto: Svein Lunde, SUS
Eldar Søreide. Foto: Svein Lunde, SUS

Ansettelsen av Søreide vil styrke UiS innenfor helsevitenskapelige- og medisinske fagområder. Helse og velferd er et av universitetets tre strategiske satsingsområder. 

Som dekan vil Søreide være leder for den samlede virksomheten ved fakultetet og ha en sentral rolle i den videre utviklingen av fagmiljøene i samsvar med universitetets strategi. Han vil gå inn i universitetets ledergruppe og vil bidra til tverrfaglig samarbeid på tvers av fakultet og avdelinger, innenfor utdanning, forskning, formidling og innovasjon.

Søreide har flere års erfaring som lege og fagdirektør ved Helse Stavangerer HF, og han er i dag fagdirektør og leder av avdeling for fag, forskning og utdanning (FFU). Han er utdannet dr.med. fra Universitetet i Oslo, og han er tildelt professorkompetanse i akuttmedisin og simulering. Søreide har blant annet erfaring som professor II ved Universitetet i Stavanger og ved Universitetet i Bergen.

UiS-rektor Klaus Mohn er begeistret for ansettelsen. 

– Vi er veldig glade for at vi har fått en slik kapasitet til UiS. Dette vil styrke oss på det helse- og medisinfaglige området. Ikke minst vil vi med denne ansettelsen styrke oss mot helsetjenestene og sykehusene, påpeker Mohn.

Det helsevitenskapelige fakultetet har ansvar for utdanning, forsking og formidling. Det er i dag ca. 250 ansatte og 1300 studenter tilknyttet fakultetet.

Universitetet i Stavanger driver forskning og tilbyr utdanninger innenfor helse og medisin med høy kvalitet. UiS skal være et ledende universitet for utvikling av framtidens helse og velferdstjenester gjennom innovasjon og tverrfaglig samarbeid.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eldar Søreide. Foto: Svein Lunde, SUS
Eldar Søreide. Foto: Svein Lunde, SUS
Last ned bilde

Lenker

Om Universitetet i Stavanger (UiS)

Universitetet i Stavanger (UiS)
Universitetet i Stavanger (UiS)
Postboks 8600
4036 Stavanger

51 83 10 00http://www.uis.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom