EL og IT Forbundet

EL og IT støtter statsministerens avgjørelse om å la kommunene beholde kraftinntekter

Del

Statsminister Erna Solbergs (H) legger vekk forslagene fra kraftskatteutvalget, og lar dermed norske kraftkommuner beholde inntektene sine.

Det bekrefter Solberg i et intervju med Adresseavisen på Frosta tirsdag ettermiddag. 

Utvalget foreslo å omfordele 4 mrd fra kommuner og fylkeskommuner til staten, ifølge beregninger fra Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar.

EL og IT Forbundet er svært fornøyd med avgjørelsen.

-  Forslaget fra utvalget var ingen farbar vei, så det er bra at statsministeren legger det dødt. Vi ber heller om en økning i skjermingsfradraget i vannkraftbeskatningen. Det er målrettet og vil utløse flere investeringer i vannkraftnæringen, uten at kommunene fratas inntekter, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet er et LO-forbund for ansatte innenfor IKT, energi og el-installasjon. Forbundet har over 39 000 medlemmer.

Følg saker fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EL og IT Forbundet

Streikeklare elektrikere krever reelle forhandlinger, ikke ultimatumer.17.9.2020 16:39:41 CESTPressemelding

Over 5.500 elektrikere i nesten 100 bedrifter er klare til streik når EL og IT Forbundet møter Nelfo til mekling på mandag. Det er lønns- og arbeidsvilkårene til drøyt 13.000 elektrikere som står på spill – Vi forventer at Nelfo legger fra seg ultimatumene sine, og heller prøver å finne løsninger. Hvis ikke så blir det streik fra onsdag, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom