Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Ekstremværet Gyda over – NVE følger situasjonen tett

Del

Det er nå kjøligere og roligere vær i Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag. - Det er ikke meldt om nye hendelser til NVE i løpet av natten, men vi vil følge situasjonen tett gjennom helgen, sier Brigt Samdal, direktør i skred- og vassdragsavdelingen.

Foto: Regobs.no
Foto: Regobs.no

Det er fortsatt mye vann i vassdragene i de berørte områdene, men vannet har sluttet å stige.

- Selv om det nå er roligere vær og flomsituasjonen har bedret seg er det fortsatt fare for ulike typer skred, forteller Samdal. Vi følger derfor denne situasjonen videre og bistår kommunene ved behov.

I seks kommuner er folk evakuert på grunn av skred eller flom, og NVE følger disse opp særskilt.

- I dagene fremover er det meldt om mer urolig vær, så vi ber folk om å følge med på værmeldingene og varsom.no for holde seg oppdatert, avslutter Samdal.

Hjelp oss med å lage enda bedre varsler
Du kan hjelpe oss å forbedre flom- og skredvarslingen ved å sende oss bilder av flom, skred og skader og konsekvenser av Gyda i Regobs.

Du kan også sende oss bilder på epost: flomvarsling@nve.no eller jordskredvarsling@nve.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Regobs.no
Foto: Regobs.no
Last ned bilde

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom