Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Ekstremværet Gyda fortsetter torsdag – rolig natt for NVE

Del

Torsdag morgen kan NVE melde om at det til tross for mye vann og vær har vært en natt uten de alvorligste hendelsene. - Gyda er fortsatt aktiv, og vi forventer at torsdagen er den dagen som har størst sannsynlighet for hendelser, sier Brigt Samdal, direktør i skred- og vassdragsavdelingen.

Arkivbilde
Arkivbilde

Varslingstjenestene i NVE kan melde om at det er høy vannføring i flere elver, og det er ventet mer nedbør kommende døgn. 

- Vannføringen vil fortsette å stige og det forventes at toppen kan nås sent torsdag eller tidlig fredag morgen, sier Samdal. Dette avhenger både av nedbør og temperaturutvikling.

Nye oppdaterte prognoser kommer torsdag formiddag på varsom.no.

Noen evakueringer og mange stengte veier
Selv om natten har vært uten de alvorligste hendelsene har det så langt blitt meldt om tre evakueringer av boligfelt og det er mange stengte veier i Trøndelag og Møre og Romsdal. 

- Vi råder alle til å holde seg unna bratt terreng, bekker og elveløp med stor vannføring. Følg med på Varsom.no og forhold deg til informasjon som blir gitt fra den enkelte kommune, avslutter Samdal

Er du som privatperson bekymret for din situasjon lokalt:

  • Kontakt politiet (112) dersom det er fare for liv og helse i forbindelse med akutte hendelser knyttet til flom, skred og dammer.

  • Kontakt kommunen om du har en bekymringer knyttet til flom, skred og dammer, og Statens Vegvesen hvis bekymringen gjelder vei, bru eller tunnel (ring 175).

  • Kontakt ditt nettselskap eller fjernvarmeleverandør om du opplever strømbrudd eller fjernvarmebrudd.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Arkivbilde
Arkivbilde
Last ned bilde

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom