Nærings- og fiskeridepartementet

Eksport av laks til Kina

Del

Kinesiske smittevernseksperter uttalte tirsdag at det ikke er funnet bevis for at laks er smittekilde i det nye utbruddet av koronasmitte i Beijing.

Nylige funn av koronasmitte i Beijing har påvirket kinesisk import av mat, deriblant av fersk laks. De siste dagene har det kommet rapporter om vanskeligheter med å få laks inn på det kinesiske markedet. 

- Uttalelsene fra kinesiske smittevernseksperter er i tråd med norske fagmyndigheters konklusjon om at det er svært lite sannsynlig at smitte kan overføres via mat eller vann. Vi håper dette vil bidra til at eksport av norsk laks til Kina etter hvert kan gå som normalt igjen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.   

Du kan lese Mattilsynets uttalelse her.

-Vi har en konstruktiv dialog med kinesiske matmyndigheter. Sammen med Mattilsynet og næringen gjør vi det vi kan for å bidra til at norsk laks kan eksporteres som normalt, men det er grunn til å tro at dette vil ta noe tid, sier Ingebrigtsen.

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom