Norwegian Crystals

EIT InnoEnergy utvider samarbeidet og investeringen i Norwegian Crystals

Del
EIT InnoEnergy, verdens største energiaksellerator, har økt eksponeringen sin i Norwegian Crystals, i tillegg til sin opprinnelige investering på 10 prosent. Dette inkluderer en konvertibel finanseringsfasilitet for den planlagte utvidelsen av kapasiteten. Dette er et stort skritt mot revitalisering av den europeiske PV-industrien.

EIT InnoEnergy har styrket sitt strategiske samarbeid og forpliktelser med Norwegian Crystals på flere fronter, for å ytterligere akselerere veksten til den europeiske solcelleindustrien (PV). Norwegian Crystals og InnoEnergy vil samarbeide for å skaffe ytterligere vekstkapital til Norwegian Crystals. EIT InnoEnergy er støttet av European Institute of Innovation & Technology, et EU-organ.

Diego Pavia, administrerende direktør i EIT InnoEnergy, sier:

– Norwegian Crystals har et utrolig solid business case og et svært kompetent og erfarent lederteam. Solenergi er den raskest voksende fornybare energikilden, og for å realisere den europeiske energiomstillingsstrategien er det nødvendig med europeisk produksjon. InnoEnergy fikk i desember 2022 EU-mandatet til å gjenoppbygge 30 GW innenlandsk EU-produksjon. I denne sammenheng har Norwegian Crystals i Glomfjord det beste grunnlaget for å være en sentral aktør i denne strategiske industriplanen.

Gøran Bye, administrerende direktør i Norwegian Crystals, legger til:

– For oss er det ingenting som er viktigere enn å bringe de renest mulige komponentene til fornybare energiløsninger. Samarbeidet med EIT InnoEnergy sikrer og akselerer våre vekstambisjoner, og er et betydelig skritt fremover. Vi bygger ikke bare en ny fabrikk, men tar de første, essensielle stegene for å bygge en hel industri – med base i Glomfjord i Nord-Norge.

European Solar Industry Alliance har som mål å skape en innenlandsk industriforsyning i EU, som er bærekraftig, sporbar og transparent, samt sirkulær. Dette er helt i samsvar med Norwegian Crystals og EIT InnoEnergys strategiske ambisjoner. Partnerskapet med EIT InnoEnergy tar sikte på å muliggjøre en tolvdobling av produksjonen til over 6 GW/p. Dette utgjør et betydelig bidrag til REPowerEUs ambisjon.

Som et ledd i dette strategiske samarbeidet, vil Elena Bou bli utnevnt til nytt styremedlem. Hun grunnla InnoEnergy i 2010, og er innovasjonsdirektør i selskapet.

– Elena har omfattende erfaring hun tar med seg til Norwegian Crystals-styret, og vi ser frem til å jobbe tett med henne når vi nå skal sikre selskapets ekspansjon, sier styreleder Tore Schiøtz.

De nylige REPowerEU-planene øker de allerede ambisiøse målene for fornybar energi satt av Fit for 55 for solindustrien. Det nye målet er 40-45 GW ny, årlig innenlands produksjon i solcelleindustrien, på langs av verdikjeden.

I dag skjer alle viktige stadier av solcellepanelproduksjon som polysilisium, wafere, ingoter og moduler hovedsakelig i Asia, og Kina alene står for 80 prosent av produksjonen. Det strategiske samarbeidet annonsert i dag underbygger og støtter de nødvendige og konkrete handlingene europeisk solindustri må ta for å nå EUs mål.

Norwegian Crystals tilbyr monokrystallinsk silisium med det laveste karbonavtrykket i verden. Det produseres med et karbonavtrykk som bare er en tredjedel av produksjonen i Asia. Dette skyldes i hovedsak nærhet til fornybare energikilder og reduserte utslipp knyttet til logistikk.

Kontakter

Bilder

Om Norwegian Crystals

Norwegian Crystals
Sam Eydes vei 26
8160 Glomfjord

75 72 30 00https://www.crystals.no/

Norwegian Crystals har hovedkontor i Glomfjord i Nord-Norge, en region med tilgang på ren vannkraft, kjølevann fra isbreer og en kompetent arbeidsstyrke med stolt tradisjon innenfor solindustrien.

NCR spesialiserer seg på å produsere høykvalitets- og kostnadseffektive monokrystallinske silisiumprodukter, som wafere og ingoter. Produktene fungerer som underlag for solceller, og danner solcellemoduler. Disse modulene installeres på hustak eller som en del av solenergianlegg over hele verden.

Følg pressemeldinger fra Norwegian Crystals

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norwegian Crystals på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norwegian Crystals