UiO - Det humanistiske fakultet

Einar Haugen-forelesningen 2019

Del

Nick Evans:
“The many roads to becoming multilingual: Lessons from small-scale speech communities”
26. september 14.15-16:00
Blindern, Helga Engs hus, auditorium 3

Forelesningen holdes på engelsk og er åpen for alle.

I løpet av det neste århundret vil halvparten av verdens ca. 6000 språk forsvinne fra daglig bruk, og de fleste av disse vil bli borte før de blir godt dokumentert. Hva taper menneskeheten på det?

Det er et av spørsmålene språkforskeren Nicholas Evans (Australian National University) tar for seg i årets Einar Haugen-forelesning. Professor Evans’ bidrag er av stor betydning for språkvitenskapen. Gjennom sitt utstrakte feltarbeid har Evans jobbet med å kartlegge og dokumentere urspråk og flerspråklighet, og han er spesielt kjent for sitt arbeid med å dokumentere små urspråk i Papua Ny-Guinea og Australia. Evans har også forsket på hvilke følger disse språkenes død har for fagfeltene lingvistikk, psykologi, antropologi og urhistorie.

Om Einar Haugen-forelesingen

MultiLing – Senter for flerspråklighet (UiO) markerer Den europeiske språkdagen med sin årlige forelesning til ære for den norsk-amerikanske språkforskeren Einar Haugen, som var professor ved Harvard på 60- og 70-tallet. Einar Haugen regnes som en pioner innen flerspråklighetsforskningen, og hans studier på norsk språk i Nord-Amerika har blitt stående som klassikere innenfor feltet.

Arrangementsinformasjon:https://www.hf.uio.no/multiling/english/news-and-events/events/guest-lectures-seminars/einar-haugen-lecture/2019/the-many-roads-to-becoming-multilingual

Pressekontakt: Pia Lane, professor i flerspråklighet, MultiLing – Senter for flerspråklighet
Kontaktinformasjon: 993 44 839, pia.lane@iln.uio.no

Om UiO - Det humanistiske fakultet

UiO - Det humanistiske fakultet
UiO - Det humanistiske fakultethttp://www.hf.uio.no/

Følg saker fra UiO - Det humanistiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det humanistiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom