Arctic Race of Norway

Eiking den første kongen av Storheia

Del

Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) var sterkest opp de krevende bakkene til Storheia i Hadsel, og sørget for norsk jubel i den tredje etappen av Arctic Race of Norway.

Foto: ARN/Pauline Ballet
Foto: ARN/Pauline Ballet

Med 11,8 prosent gjennomsnittlig stigning de siste 3,8 kilometerne ble det etter hvert store avstander mellom de beste klatrerne og de andre. Sammenlagtleder etter det to første etappene, nederlenderen Mathieu van der Poel (Corendon-Circus), prøvde å henge med i starten av den avsluttende stigningen men måtte slippe og kom i mål  etter Eiking.

- Denne seieren smakte så utrolig godt. Jeg hadde håpet jeg skulle kunne kjempe om seieren her, men det var likevel litt overraskende at jeg klarte det når man ser på de store navnene som er med, sa Eiking.

Han berømmet alle som har stått på for å gjøre det mulig å arrangere sykkelritt på Storheia.

- Jeg tenkte da jeg syklet opp her at det er gjort en god jobb med å få dette til. Det hat blitt en perle, og jeg håper det blir arrangert mange sykkelritt her i fremtiden, sa Eiking.

Warren Barguil (Arkea-Samsic), som ble nummer 10 i årets Tour de France, kom inn som nummer to, fem sekunder bak. Barguil som vant klatretrøya i Tour de France i 2017, feilberegnet kreftene i bakkene opp mot mål.

- Stigningen var vanskelig, men jeg trodde den var lengre. Hadde jeg kjent bakken bedre ville jeg gått hardere ut. For Eiking ble ambisjonen om sammenlagtseier lagt i grus allerede på den første etappen, men Barguil ser nå muligheten til å vinne Arctic Race of Norway.

-I morgen vil jeg prøve å beholde ledertrøya. Jeg liker profilen på etappen inn til Narvik med flere runder på slutten, sa Barguil etter målgang.

Søndag avgjøres Arctic Race of Norway 2019 på fjerde etappe som starter i Lødingen og avsluttes i Narvik.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Foto: ARN/Pauline Ballet
Foto: ARN/Pauline Ballet
Last ned bilde

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune, øya som hvert år avholder det lokale arrangementet Tour de Andørja. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. 

Arctic Race of Norway er valgt ut av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å bli en del av UCI ProSeries i 2020. ProSeries er en ny divisjon under World Tour. Den erstatter kategorien som Arctic Race of Norway har vært en del av de siste årene.

Følg saker fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom