Olympic Subsea ASA

Egenkapitalen styrket med halv milliard

Del
Olympic Taurus, Foto: Olympic Subsea ASA
Olympic Taurus, Foto: Olympic Subsea ASA

(Fosnavåg, 1. mars 2023) Olympic Subsea ASA høster nå resultatene av sin omfattende restrukturering. Året 2022 sett under ett viser en kraftig forbedring av selskapets situasjon, blant annet med en styrking av egenkapitalen på mer enn en halv milliard kroner.

Charterinntektene var på 542 millioner kroner, og EBITDA-resultatet var 234 millioner kroner (43 prosent), en forbedring på omtrent 40 prosent fra i fjor.

Det samlede driftsresultatet for året var på 497 millioner kroner, mot 40 millioner i 2021. Dette skyldes i stor grad reversering av tidligere nedskrivinger på 332 millioner kroner, som følge av bedring i selskapets situasjon og av markedsutviklingen.

- Tallene dokumenterer at vår langsiktige omstillingsstrategi har vært riktig. Olympic er nå friskmeldt. Vi har inngått eller er i ferd med å inngå kontrakter både innenfor fornybar, olje og gass på mer enn to milliarder kroner, sier hovedeier og styreleder Stig Remøy.

Konsernets balanse viser også sterk utvikling i 2022, med en bedring i selskapets egenkapital på mer enn en halv milliard kroner, til pluss 312 millioner kroner i 2022 fra minus 200 millioner kroner året før.

- Vi forventer at egenkapitalen og selskapets samlede verdi vil fortsette å vokse som en følge av markedssituasjonen og den nye restruktureringsavtalen, sier Remøy, som er majoritetseier i konsernet gjennom sitt selskap SRR Invest AS.

De positive tallene offentliggjøres dagen etter at en ekstraordinær generalforsamling i Olympic Subsea ASA vedtok å tilføre ny egenkapital i form av kontantinnskudd på 140 millioner kroner. I tillegg er 55 millioner kroner i aksjonærlån omgjort til aksjer. Dette vil styrke egenkapitalen ytterligere i første kvartal 2023.

Olympic har gjennom dette oppfylt vilkårene for en ny restruktureringsavtale med kreditorene, med varighet til 31. mars 2026. I den nye avtalen beholder Olympic alle dagens sju skip i konsernet. Samtidig øker avdragene på selskapets gjeld, i tråd med allerede eksisterende og forventede forbedringer i markedet.

- Alle skipene våre er nå i full aktivitet, og verdiene av inngåtte og forventede avtaler er på nivå vi ikke har sett tidligere. Det er svært tilfredsstillende å se at vår tidlige posisjonering inn mot fornybar, sammen med det generelle oppsvinget i subseamarkedet, nå bærer frukter, sier Remøy.

Olympic Subsea har også management på ytterligere tre skip, kontrollert av SRR Invest AS. SRR Invest har også kontrahert og har under bygging to fartøyer innen fornybar og vind ved Ulstein . Disse skal leveres vår og sommer 2024.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Olympic Taurus, Foto: Olympic Subsea ASA
Olympic Taurus, Foto: Olympic Subsea ASA
Last ned bilde

Dokumenter

Om Olympic Subsea ASA

Olympic Subsea ASA
Olympic Subsea ASA

6090 Fosnavåg

+47 70 08 12 00https://www.olympic.no/
  • En partner innen blå energi – med en av verdens mest fleksible og moderne subseaflåter.
  • Etablert i 1996 som Olympic Shipping. Omstrukturert til Olympic Subsea ASA i 2017.
  • Gründer og arbeidende styreformann Stig Remøy er største aksjonær.
  • En viktig del av den maritime klyngen på Nordvestkysten av Norge, hvor Olympic har investert flere milliarder i ny og moderne teknologi fra lokale verft og andre leverandører.
  • Bidrar til lokal aktivitet i Fosnavåg og omegn gjennom vår næringsvirksomhet, Fosnavåg havakademi og vårt sosiale engasjement.

Følg pressemeldinger fra Olympic Subsea ASA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Olympic Subsea ASA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.