Statens vegvesen

Effektive tunneldrivere fyrer siste salve i Kvamskleiva  

Del

Sju og en halv måned etter første spadestikket på ny E16 gjennom Kvamskleiva i Valdres er det gjennomslag i Hugaviktunnelen onsdag 23. juni.

Hæhre fyrte av første salva fra vest 20. januar i år. 6. april begynte de effektive tunneldriverne å sprenge seg inn i fjellet fra øst. Siden påske har Hæhre boret, sprengt, sikret og kjørt ut tunnelmasse med en fart på 20 meter om dagen.

Ingen ting biter på de ansatte

Ingen ting ser ut til bite på de ansatte i Hæhre Entreprenørog Statens vegvesen, E16 Kvamskleiva

- Folka i Hæhre er superflinke.  Vi har klart å holde tempoet oppe i vegbyggingen til tross for et tøff vinter med mye vær. Så langt har vi også unngått koronasmitte, sier byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen.

En ting er uker med streng kulde. Kraftig vind med orkan i kastene førte også til problemer for vegbbyggerne i Vang. Uværet skapte krøll for den 300 meter lange og ti meter dype siltgardin som skulle holde finstoffene på plass. Det førte til for høye verdier av finstoffer i Norsvinfjorden, og brefarge på Ryfossen.

- Hæhre monterte opp en ny gardin som tålte vind bedre. Det fikset problemet, sier Rye.

Etter gjennomslaget skal Hæhre frakte tunnelmasse fra vestsiden av Kvamskleiva gjennom tunnelen til fyllingen i Hugavika.

Trafikksikkert og effektivt

- Når E16 trafikken kjører gjennom tunnelen og under den midlertidige E16 brua  i Hugavika får vi en effektiv anleggsveg som hvor anleggstrafikken ikke kommer i konflikt med trafikken på E16, sier Rye.

Det gjenstår fortsatt mye arbeid før det kan settes på trafikk gjennom Hugaviktunnelen. Den utsprengte tunnelen skal sikres ferdig og innredes med trafikksikkerhetsutstyr.

Det skal trekkes omlag 60.000 meter kabler i den 1,8 kilometer lange tunnelen.

Prosjektleder Jan Lima skryter av anleggsarbeiderne i Hæhre, og det gode samarbeidet med Statens vegvesen.

Østlandsveg i vestlandsterreng

- Vi bygger ny veg i vestlandsterreng på Østlandet. Likevel har vi god framdrift, uten at vi har hatt noen arbeidsulykker. Samtidig er dialogen god med byggherren. Vi får tatt de nødvendige avklaringene raskt underveis, sier Lima.

 Ny E16 gjennom Kvamskleiva skal etter planen åpnes i slutten av februar 2023.

Kontakter

Edvin RyeStatens vegvesen, E16 Kvamskleiva

Tel:97425133

Bilder

Prosjektleder Jan Lima i Hæhre og byggeleder Edvin Rye markerer gjennomslag i tunnelen i Kvamskleiva denne uka.
Prosjektleder Jan Lima i Hæhre og byggeleder Edvin Rye markerer gjennomslag i tunnelen i Kvamskleiva denne uka.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom