ECPAT Norge

ECPAT Norge deltar på Reiselivsmessen 2019

Del

I sommer hadde ECPAT Norge stor suksess med å engasjere reisende i problemstillinger knyttet til seksuell utnyttelse av barn i reiseliv og turisme. Nå strekker organisasjonen ut en hånd til norske reiselivsaktører. I år deltar derfor ECPAT Norge for første gang på Reiselivsmessen, for å informere aktører og reisende om seksuell utnyttelse av barn i reiseliv og turisme (SECTT).

Reiselivsmessen 2019 finner sted 11-13 januar.
Reiselivsmessen 2019 finner sted 11-13 januar.

ECPAT Norge er en norsk organisasjon som arbeider for å bekjempe seksuell utnyttelse av barn. Organisasjonen tar et aktivt standpunkt for å bekjempe seksuell utnyttelse av barn i reiseliv og turisme, et verdensomspennende problem som også norske borgere er involvert i, enten som ofre eller som overgripere. 

Reiselivsbransjen er en ledende økonomisk sektor som bidrar til 1 av 10 arbeidsplasser verden over. Grunnet rimelige flyreiser, globalisering og ny teknologi, ekspanderer reiseindustrien i et ekstraordinært tempo, med potensiale til å løfte millioner ut av fattigdom. På samme tid har denne utviklingen også gjort barn mer sårbare og tiltak for barns beskyttelse har ikke holdt tritt.

På reiselivsmessen vil ECPAT Norge være på plass med sin internasjonale Don’t Look Away kampanje, som vender seg mot reisende, inkludert turister, frivillige og de på jobbreise for å øke kunnskap om hvordan seksuell utnyttelse av barn kan forebygges. Kampanjen bygger på et flerpartsamarbeid mellom myndigheter, politi, reiselivsaktører og sivilsamfunn i hvert enkelt deltakerland.

- Det er umulig å forebygge seksuell utnyttelse av barn i reiseliv og turisme dersom ikke alle parter av samfunnet deltar - reiselivsaktører og sivilsamfunn har en avgjørende rolle å spille i å sørge for at alle barn er trygge fra seksuelle overgrep og utnyttelse, sier daglig leder i ECPAT Norge, Ann-Kristin Vervik. 

ECPAT Norges vil ha stand nr. 921, i tredje etasje på Telenor Arena. Messen vil foregå fra 11-13 januar. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Reiselivsmessen 2019 finner sted 11-13 januar.
Reiselivsmessen 2019 finner sted 11-13 januar.
Last ned bilde

Om ECPAT Norge

ECPAT Norge
ECPAT Norge
C/O Sentralen, PB 183
0102 Oslo

97 54 85 85http://www.ecpatnorge.no

ECPAT er et internasjonal nettverk av organisasjoner som arbeider mot seksuell utnytting av barn. Nettverket ble etablert i Thailand i 1990 og markerte sitt 25-årsjubileum i 2015. Det samme året startet ECPAT Norge sitt viktige arbeid. 

"Alle barn har rett til at ingen skader eller misbruker dem,"  slår FNs barnekonvensjon fast, og danner grunnlaget for alt av ECPAT Norges arbeid. Barnekonvensjonen er et viktig skritt mot allmenn anerkjennelse av at også barn er selvstendige individer, med særskilte behov og rettigheter.  Kommersiell seksuell utnytting av barn et av de mest alvorlige brudd på barns rettigheter.

I samarbeid med våre 104 søsterorganisasjoner i 93 land, arbeider ECPAT Norge for at seksuelle overgrep skal stoppes før de begås. For å klare dette må kunnskap om sexhandel med barn økes, og sexkjøperne bli stilt til ansvar for sine handlinger.     

ECPAT er i dag den eneste humanitære organisasjonen i verden som dedikerer seg kun til kampen mot seksuell utnytting av barn. Det gjør arbeidet vårt desto viktigere.      

Vår visjon er en verden der barn lever fri for seksuell utnytting. 

Følg saker fra ECPAT Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ECPAT Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ECPAT Norge

Regjeringspartiene øker støtten til ECPATs arbeid for å bekjempe seksuell utnyttelse av barn6.12.2019 13:43:36 CETPressemelding

Hvert eneste år utsettes millioner av barn for seksuell utnyttelse, og ofte befinner ofrene og overgriperne seg i forskjellige land. Nettet benyttes til deling av overgrepsbilder, seksuell trakassering, grooming og utpressing av barn til å møte overgriperne fysisk i Norge og i utlandet. For å bekjempe disse enorme utfordringene må barn og unge være bedre rustet til å beskytte seg selv og søke hjelp.