REITAN

EAT og REITAN HANDEL går sammen for sunn og bærekraftig mat

Del
(Oslo, 21. desember 2020) REITAN HANDEL inngår et samarbeid med EAT i forbindelse med deres arbeid opp mot neste års FN-toppmøte om sunn og bærekraftig mat.

Bakgrunnen for samarbeidet er behovet for en omlegging av det globale matsystemet for å oppnå 1,5-gradersmålet i Parisavtalen og FNs bærekraftsmål.

- I lys av vårt mandat og arbeid mot FNs mat-toppmøte i 2021 ser EAT det som avgjørende å mobilisere ulike typer aktører i matsystemet. Reitan-systemet har imponert meg ved å sette bærekraft høyt på agendaen. De var tidlig ute med løsninger for økt dyrevelferd, å bekjempe matsvinn og redusere bruk av plast. Vi gleder oss til å bidra med kunnskap inn i deres arbeid med å tilby forbrukerne sunne og bærekraftige valgmuligheter, sier Gunhild Stordalen, EATs grunnlegger og arbeidende styreleder.

EAT og REITAN HANDELs strategiske samarbeidsavtale innebærer deling av ekspertise som skal bidra til bærekraftige løsninger i Norge, men har også en global dimensjon. Reitan Handels innspill blir viktige for EATs arbeid med privat sektor frem mot FN-toppmøtet neste høst.

- REITAN HANDEL vil bidra til å sette sunn og bærekraftig mat på agendaen både hjemme og i verden. Med fokus på kvalitetsmat, emballasjebruk, matsvinn og bøndenes rolle i økosystemet ønsker vi å sørge for at vi gjør vårt og mer til for å nå bærekraftsmålene innen 2030. Det er viktig å arbeide for at EATs forskningsbaserte forslag blir til handling, sier administrerende direktør i REITAN HANDEL, Ole Robert Reitan og fortsetter:

- Gjennom samarbeidsavtalen vil EATs løsninger for mer bærekraftige matsystemer kunne bli satt ut i livet. Samtidig vil vi få ta del i den globale matsamtalen som EAT inviterer til gjennom forskningsinnsikt, internasjonale samtaler med andre mataktører om vår rolle i matsystemet, sier Reitan.

Det er forventet at 2021 blir et avgjørende år for verdens matsystem. I oktober neste år skal det første FN-toppmøtet om mat finne sted og Gunhild Stordalen er utnevnt av FNs visegeneralsekretær Amina Mohammed til å lede arbeidet knyttet til å skape etterspørsel etter sunn og bærekraftig mat og redusere matsvinn.

– Målet er å bygge en bevegelse for endring av verdens matsystem som kan fortsette å vokse lenge etter at toppmøtet er over. Allerede nå ser vi at Norge og Norden har en mulighet til å bli verdensledende i skiftet mot sunn og bærekraftig mat. Her har dagligvarehandelen med REMA og Reitan-systemet i spissen en sentral rolle å spille. Det økende salget av plantebaserte proteinalternativer bekrefter at nordmenns matvaner er i endring, sier Stordalen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

EAT: Simen Sletsjøe, kommunikasjonssjef, simen@eatforum.org, 97749357

REITAN HANDEL: Mette Fossum, direktør bærekraft og samfunnsansvar, mette.fossum@rema.no, 95060052

 

Kontakter

Bilder

Om REITAN

REITAN
REITAN
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitan.no

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

 

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, PoMo og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

REITAN AS har virksomhet i syv land. 

 

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Britannia Bar tok over cocktailbaren på Four Seasons i Athen: En smak av Trondheim på verdensscenen27.6.2025 14:09:23 CEST | Pressemelding

Britannia Bar i Trondheim ble nylig invitert til å representere Norge under en "Norwegian Takeover" i cocktailbaren AVRA ved Four Seasons Astir Palace i Athen, et hotell rangert som verdens 35. beste av The World’s 50 Best Hotels i 2023. Sammen med den anerkjente baren HIMKOK i Oslo, rangert som verdens 11. beste bar (The World’s 50 Best Bars), serverte Britannias bartendere signaturcocktails basert på trønderske råvarer.

PoMo offentliggjør kommende utstillingsprogram, med store separatutstillinger av Pablo Picasso og Louise Bourgeois.6.5.2025 14:58:42 CEST | Pressemelding

PoMo er Trondheims nye museum for moderne kunst og samtidskunst, som åpnet 15. februar 2025. Museet er nå stolt over å kunngjøre de to neste skiftende utstillingene på utstillingsprogrammet. På sensommeren åpner PoMo utstillingen "Pablo Picasso – The Code of Painting". Fra 1. august til 26. oktober kan du oppleve utstillingen som utforsker den siste perioden av Picassos kunstnerskap. Videre i 2026 presenterer PoMo en stor utstilling dedikert til Louise Bourgeois’ liv og virke, fra 5. februar til 31. mai 2026.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye