Kruse Larsen

EasyPark forenkler betaling for elbillading i Norge

Del

I dag må eiere av elbiler forholde seg til et utall applikasjoner og ulike løsninger for å betale for lading i Norge. Det blir nå enklere når Easypark og Recharge gjør det mulig å betale for lading og parkering gjennom samme app.

EasyPark og Recharge (tidligere Fortum Charge&Drive) inngår et nytt samarbeid, der elbilistene betaler for lading gjennom EasyParks populære parkeringsapp på alle Recharge sine offentlig tilgjengelige ladestasjoner. Samarbeidet vil gjøre det enklere for elbilister å betale for lading gjennom den populære EasyPark-appen, på Recharge-ladestasjoner over hele Norge, og i resten av Norden.

- EasyParks visjon er å levere ny teknologi som gjør hverdagen til folk enklere. Vi er stolte av samarbeidet vi har inngått med Recharge. Nå skal vi forbedre hele brukeropplevelsen, slik at det blir superenkelt å finne og betale for lading, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark Norge.

Recharge er Nordens største ladeoperatør for elbil

Recharge er Nordens ledende operatør av ladeinfrastruktur for elbiler. I Norge er en av tre hurtig- og lynladere en Recharge-stasjon, totalt har Recharge over 1800 ladestasjoner i Norge og ca. 600 ladestasjoner i Sverige og Finland.

- EasyPark er en app som veldig mange elbilister har fra før for å kunne parkere sømløst. Nå kan de mange brukerne også betale for ladingen sin på store deler av lademarkedet i Norge. Vi tror og håper dette kommer elbilistene til gode, fortsetter Eide.

EasyPark-appen er koblet mot kjøretøyregisteret. Det innebærer at alle elbiler automatisk får opp riktig «el-pris» der de parkerer. Dette gjør det enklere for elbilister å betale for lading og/eller parkering. Det blir også enklere å finne frem til ladestasjonen.

-I dag kan det være frustrerende å finne ut av hvordan en kan betale for lading av elbil. Det finnes veldig mange forskjellige løsninger, alt fra ulike ladenøkler, til SMS-systemer og apper, avhengig av hvor i landet du befinner deg. Vi ønsker å legge til for de som bor, jobber og besøker byene, slik at det blir mulig å betale og lade i en og samme løsning sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark Norge.

Samarbeidet inkluderer også det svenske og finske ladenettverket, og gjør at det nå blir mulig å benytte EasyPark-appen for totalt over 1600 ladestasjoner.

-Easypark er blant bilister godt kjent for sin brukervennlige parkeringsapp, og vi er veldig fornøyde med å kunne samarbeide med EasyPark som ladeleverandør. Recharges ambisjon er å ta stresset ut av elbilkjøring og gjøre overgangen fra fossil til elektrisk enklere, og til en positiv opplevelse også når det gjelder lading, sier Annika Hoffner, Daglig leder i Recharge.

-I 2021 og årene som kommer vil vi utøke antallet ladestasjoner i vårt nettverk kraftig. Vi har stor tro på at det å åpne opp nettverket vårt for flere dyktige ladeleverandører er med på å videreutvikle kundeopplevelsen, og vi vil at kundene skal kunne velge de løsningene som passer best basert på eget behov. Vi gleder oss til at Easypark blir med på reisen for å gjøre lading enklere for elbilister, fortsetter Hoffner.

Nøkkelord

Kontakter

Ludvik Eide
Markedsansvarlig i EasyPark Norge
Telefon: 941 64 058
E-post: ludvik.eide@easypark.net

Elise Thorvaldsen, markedssjef i Recharge
Telefon: 928 09 439
E-post: Elise.Thorvaldsen@rechargeinfra.com

Bilder

Om Kruse Larsen

Kruse Larsen
Inkognitogata, 1
0258 Oslo

https://www.kruselarsen.no/

Om EasyPark

EasyPark er opprinnelig et norsk teknologiselskap som har skapt den mest populære parkeringsappen i Europa med over 10 millioner brukere. Appen er i bruk i over 2000 byer i 20 land i Europa.

 

Om Recharge

Recharge (tidligere Fortum Charge & Drive) har drevet ladeinfrastruktur under merkevaren Fortum Charge & Drive siden 2011. I dag er Recharge en ledende operatør av ladestasjoner for elbiler i Norden, og eier mer enn 1400 offentlige ladestasjoner, og opererer ytterligere 1000+ ladestasjoner i Norge, Finland og Sverige.  De nordiske landene er blant de mest avanserte og raskt voksende elbil-markedene globalt, og Recharge støtter overgangen til en elektrisk bilpark ved å tilby brukervennlige ladetjenester på attraktive lokasjoner. Recharge eies av Infracapital, (63%) og Fortum (37%). Infracapital er en del av M&G Plc.