Statens vegvesen

E6 Kroppanbrua i Trondheim: Nesten i mål – takker trafikantene

Del
Prosjektet med nødvendige vedlikeholdsarbeider for E6-brua Kroppan Østre i Trondheim er i ferd med å komme i mål.
Kroppan østre. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen.
Kroppan østre. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen.

Det stengte feltet på Kroppan Vestre (sørgående) åpnes for normal trafikk innen 17. februar. Det stengte feltet i nordgående retning på Kroppan Østre åpnes for normal trafikk innen 3. mars. Det har vært stengt i ett av tre felt i begge retninger i perioden arbeidene har pågått.

Usikkerhet om værforhold gir delvis fristforlengelse

På grunn av usikkerhet om værforhold er entreprenør gitt to uker ekstra for ferdigstilling av arbeidene før nordgående kan åpnes for normal trafikk.

– Det har vært spørsmål knyttet til om asfalt kan leveres i tide, men etter møte med entreprenør i dag er det avklart at dette er i rute, sier prosjektleder Trine Våbenø.

Dette er gjort

I 2021 byttet vi kantdrager og rekkverk på østsiden av Kroppan Østre. I slutten av august 2022 startet arbeidene på vestsiden av Kroppan Østre. Vi måtte da også stenge østsiden av Kroppan Vestre av hensyn til sikkerhet for både trafikanter og arbeidere, samt gi rom for utstyr og personell.

– Ved å renovere eldre bruer forlenges levetiden betraktelig. Lar vi bruene forfalle, må vi bygge nytt. Nybygg er dyrere og det er dårlig samfunnsøkonomi.

Hendelsesfri trafikkavvikling

Trafikkavviklingen har gått som planlagt og har vært hendelsesfri. Det er tydelig at trafikantene har forstått og respektert trafikkavviklingen.

– Vi takker de som har trafikkert strekningen mens arbeidene har pågått. Vi har også hatt et godt samarbeid med entreprenøren Consolvo, avslutter Trine Våbenø.

Fakta om bruene

Kroppan Østre (nordgående) er bygd i 1975, som spennarmert kassebru med 11 spenn. Total lengde er 402,5 meter, total bredde er 13,3 meter. Kroppan Vestre (sørgående) er bygd i 1991 og ligger parallelt med Kroppan Østre. Begge bruene har tre kjørefelt.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Kroppan østre. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen.
Kroppan østre. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom