Barnas Musikkteater

E-LÆRING: SANG OG MUSIKK I BARNEHAGEN

Del

Barnas Musikkteater har produsert et pedagogisk musikkprogram for de voksne i barnehagen, som styrker sangstunden med barna. Programmet gir de ansatte selvtillit innen sang og musikalsk-pedagogisk formidling til barn.

Kompetanse og selvtillit innen formidling av sang og musikk er mangelvare i mange norske barnehager. Programmet "Sang og Musikk i barnehagen" hever kompetansenivået hos de ansatte, slik at barna får mer og langt mer variert sang og musikk i barnehagen. 

Programmet består av 20 videofilmer med instruksjon til hvordan pedagogen kan bygge opp musikkstunden i barnehagen, samt 8 studioproduserte lydfiler med kjente norske barnesanger som nedlastbare filer for barnehagen, som kan brukes i sangstunden.

I tillegg inneholder programmet informasjon om forskningen på feltet musikkens betydning i barns utvikling. 

VIDEOSERIEN INNEHOLDER ET SPEKTER INNEN MUSIKALSK TRENING OG LEK MED BARN INNEN FØLGENDE TEMA:


• Pust: grunnleggende informasjon om lungekapasitet, åndedrett, støtte i magemuskulatur. Språket holdes enkelt uten for mye musikk-terminologi, slik at alle kan bruke det.

• Grunnleggende stemmetrening, med utgangspunkt i vokalene. En enkel vei til klingende lyd for pedagogen, og trening i hvordan ulike stemme-klanger produseres.

• Grunnleggende rytmisk trening. Hvordan man kan arbeide rytmisk i barnegruppen, og lære barna å bruke kroppen og vokale lyder som rytmiske instrument.

• Hvordan arbeide musikalsk i barnegruppen? En steg for steg introduksjon med bruk av de enkle norske barnesangene, og med en enkel melodibase som musikalsk støtte. Man trenger ikke spille et instrument.

• Nærværstrening i den musikalske samlingsstuden. Hvordan den voksne kan arbeide med oppmerksomt nærvær med barna, sammen med musikk.

• Lydfiler: Synge-Med. Enkle lydfiler den voksne kan bruke sammen med barna som støtte til sangstunden. For noen vil dette være krykker de bruker i begynnelsen og slipper etterhvert som musikk-samlingene med barna utvikler seg; for andre vil disse lydfilene være verktøyet de trenger for å kunne gjennomføre sangstunden.

Mange voksne er sjenert for å synge. Programmet "Sang og musikk i barnehagen" inviterer de voksne til å gå gjennom denne sjenansen i seg selv med enkle og effektfulle verktøy. Programmet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk i barnehagen, og vil fordype mer.

Programmet følges opp med kurs innen samme tema i de 15 største byene i Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Barnas Musikkteater

Barnas Musikkteater
Barnas Musikkteater
Blokkhusgata 12
4608 Kristiansand S

45 66 30 00http://www.barnasmusikkteater.no

Barnas Musikkteater produserer konserter og balansekunst forestillinger av høy kunstnerisk kvalitet til barnehagen.

Norges største leverandør av forestillinger til barnehagen. Spiller 500 forestillinger for tilsammen 30 000 barn til barnehager i Norge hvert år. Vi bruker profesjonelle kunstnere på et høyt kunstnerisk nivå, som samtidig er flinke til å være i kontakt med små barn. 

Barnas Musikkteater er støttet av Innovasjon Norge, Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for Utøvende kunstnere, Sparebankstiftelsen SR-Bank og Oslo Kommune.

Følg saker fra Barnas Musikkteater

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barnas Musikkteater på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barnas Musikkteater

Sang og musikk styrker barns intelligens og læringsevne28.8.2019 06:14:59 CESTPressemelding

The Washington Post melder at en av de største vitenskapelige studier i musikkens virkning på hjernen har funnet noe slående: Musikalsk trening påvirker ikke bare din musikalske evne - det gir store fordeler til den emosjonelle og atferdsmessige modningen hos barn. Studien, som ble gjennomført ved University of Vermont College of Medicine, fant at selv de som aldri kom forbi barnerim og sanger på do-re-mi nivå sannsynligvis har fått noen store utviklingsmessige fordeler bare ved å spille.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom