LO

Dypt skuffet over Hydros beslutning om salg

Del

Regjeringen må sette foten ned for Hydros salg, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Staten må som største eier stanse salget, krever LO.

Valseverkene i Holmestrand og på Karmøy er norske hjørnesteinsbedrifter med lang industrihistorie og uvurderlig kompetanse på sirkulær økonomi.

Dette handler ikke bare om 650 arbeidsplasser, men viktige arbeidsplasser som er avgjørende for et grønt skifte.

-          Valseverkene trenger langsiktige industrielle eiere, som skal videreutvikle og skape norske grønne industriarbeidsplasser. Vi kan ikke tillate at dette nå kan bli styrt og eiet av et utenlandsk investeringsfond, som kun tenker på kortsiktig profitt, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Hydro-ledelsen begrunner salget blant annet med omstilling. Det henger ikke på greip, sier Gabrielsen.    

-          Salg er ikke omstilling. Salg er salg. I dette tilfellet salg fra et selskap som staten i stor grad eier - til et amerikansk investorselskap.

Dette er av de grønneste arbeidsplassene i Hydro. Valseverket i Holmestrand har vært der siden 1917, og er svært gode på sirkulær-økonomi. De spiller en viktig rolle i resirkuleringen av aluminium og er en avgjørende byggestein i miljøprofilen til selskapet, sier han.

Hydro er et industrielt tog. Stykkes selskapet opp og selges stykkevis og delt, vil selskapet miste trekkraften som lokomotiv i norsk industri.

-          Vi har kjempet for Hydro mange ganger når det kommer til rammevilkår. De ansatte i Hydro har vært lojale og fremoverlente. Salg til utenlandske hardbarkede investorselskap er ikke akseptabelt.

-          Nå må regjeringen sette foten ned. Dette må stanses, sier Gabrielsen.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom