Politihøgskolen

Dypdykk i politiets operasjonssentraler

Del

Jenny Maria Lundgaard ved Politihøgskolen har lyttet, snakket med operatørene og studert verktøy. Hun er første forsker i Norge som går i dybden på politiets operasjonssentraler.

BOKLANSERING: Ny forskning om politiets operasjonssentraler. Foto: Oslo politidistrikt
BOKLANSERING: Ny forskning om politiets operasjonssentraler. Foto: Oslo politidistrikt

Nær 600 timers feltarbeid, de fleste i Norge, noen i Skottland. Én ting som har slått henne er hvor utfordrende det er for operatørene å gjøre kritiske vurderinger ut fra tidvis svært begrenset informasjon. Arbeidet skulle resultere både i en doktorgrad, og boken "Nød og neppe – fra anrop til beslutning", som kommer i på Universitetsforlaget i oktober.

Boken er den første store norske studien av politiets operasjonssentraler, og gir et unikt innblikk i de komplekse praksisene ved sentralene. Basert på langvarig feltarbeid ved flere operasjonssentraler gir Lundgaard innsikt i og analyse av det uforutsigbare og sanntidspregede arbeidet som finner sted der. Boken gir ny kunnskap om et underbelyst felt i politiforskningen. Diskusjonene som løftes frem er tankevekkende, både for ansatte ved politiets operasjonssentraler, i andre deler av politiet, og ved andre nødsentraler.

Her kan du lese et lengre intervju med Jenny Maria Lundgaard om funn og innhold i boken som nå kommer.                                                                                                                                                                                                                                        

Boken lanseres på Politihøgskolen, Majorstua i Oslo, tirsdag 19. oktober
Tid: 15.30, Sted: Biblioteket

Programmet er som følger:

Velkommen v/ Jenny Maria Lundgaard

Samtale om boken med Liv Finstad (professor ved UiO/PHS), Elisabeth Rise (seksjonsleder i Politidirektoratet) og Rune Hekkelstrand (operasjonsleder i Oslo Politidistrikt). Samtalen ledes av Christin Thea Wathne (OsloMet).

Lanseringen er åpen for media. Send gjerne påmelding til bibliotek@phs.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

BOKLANSERING: Ny forskning om politiets operasjonssentraler. Foto: Oslo politidistrikt
BOKLANSERING: Ny forskning om politiets operasjonssentraler. Foto: Oslo politidistrikt
Last ned bilde

Om Politihøgskolen

Politihøgskolen
Politihøgskolen
Slemdalsveien 5
0369 Oslo

23 19 99 00http://www.politihogskolen.no

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom