Industri Energi

Dyp skuffelse over Hydros beslutning om å selge valseverkene

Del

Hydro har den siste tiden vurdert om de helt eller delvis skal selge valseverkene sine, inkludert to norske verk. I dag morges ble det gjort kjent at selskapet har inngått en avtale om salg av valseverkene. De tillitsvalgte reagerer sterkt.

Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen

– Vi er dypt uenige i denne beslutningen, den tar selskapet vårt i feil retning, sier hovedtillitsvalgt Sten Roar Martinsen, som også er ansattrepresentant i styret.

Martinsen forteller at svak lønnsomhet er flertallets hovedargument for salget, de ansatte er på ingen måte enige i den beskrivelsen.

– De norske valseverkene har tjent gode penger i en årrekke, fordi de har vært blodtrimmet, sier han.

– Dette er fordi de ansatte har bidratt sterkt til lønnsomheten gjennom effektivisering og kostnadsreduksjoner, forklarer han.

Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, mener Hydro-styret nå selger unna høyteknologiske grønne arbeidsplasser som ville vært strategisk viktig for selskapet å beholde.

– Hydro har det siste tiåret jobbet for å bli et helintegrert selskap med eierskap langs hele verdikjeden, den retningen har vi støttet helhjertet opp om og vi er skuffet over at Hydro nå går motsatt vei, sier han.

– Valseverkene er av de grønneste arbeidsplassene i Hydro. De spiller en viktig rolle i resirkuleringen av aluminium og er en avgjørende byggestein i miljøprofilen til selskapet. Å selge disse er å gi bort et viktig konkurransefortrinn, sier han.

Salget må godkjennes av konkurransemyndigheter før det kan gjennomføres, i mellomtiden vil Alfheim ha næringsministeren på banen.

– Nå må næringsministeren komme på banen. Vi krever at politikerne griper inn og stopper salget, for å ivareta lønnsomme norske grønne framtidsretta arbeidsplasser, sier Alfheim.

Beslutningen berører 650 ansatte på Karmøy og Holmestrand. Blant disse er det nå mange som er nervøse for hvordan fremtiden vil se ut med nye eiere. Martinsen og Alfheim forteller at de allerede er i gang med arbeidet for å sikre de ansatte en så god overgang som mulig.

– Vi stiller tydelige krav og skal jobbe for at ingen ansatte skal tape på dette når salget eventuelt gjennomføres, verken i form av pensjon, lønn, eller andre vilkår, sier de to.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen
Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen
Last ned bilde

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg pressemeldinger fra Industri Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom