BankAxept

Du kan alltid tæppe med kortet – men de fleste tror grensen er på 200 kroner

Del

En undersøkelse gjennomført av Yougov på vegne av Vipps viser at nesten halvparten av befolkningen tror at grensen for å tæppe med bankkortet går ved 200 kroner. Kun fire prosent mener det ikke er noen grense, - og de har rett. Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. Fra 1. april heves grensen til 400 kroner. Frem til nå har du imidlertid måttet taste PIN-kode ved alle kjøp over 200 kroner, og det er muligens der misforståelsen ligger. Nå har Vipps AS i samarbeid med bankene valgt å heve denne grensen til det dobbelte for bankkort med BankAxept. Dette vil gjøre handleopplevelsen raskere og enklere for både brukere og butikker.

I løpet av 2019 har bankene byttet ut alle tradisjonelle kort med kort som har innebygget kontaktløs funksjon. I tillegg må alle butikker ha aktivert muligheten for at du skal kunne tæppe med kortet ditt. Når også beløpsgrensen økes fra 200 til 400 kroner, slipper du å taste PIN-kode så ofte som før. Tæpping med kort blir nå sannsynligvis mer vanlig enn å sette kortet inn i terminalen og taste PIN-kode.

Du kan alltid tæppe
Så lenge du har et bankkort med kontaktløs funksjon, og butikken har aktivert terminalen for kontaktløs betaling, er det i utgangspunktet ingen grenser for å tæppe med kortet.  

− Du kan alltid tæppe med ditt BankAxept-kort uavhengig av beløp. For beløp over 400 kroner, og ved jevne mellomrom må du taste PIN-koden din. Dette betyr at du egentlig ikke trenger å tenke på beløpsgrenser når du betaler kontaktløst, sier kommunikasjonssjef i Vipps AS, Hanne Kjærnes.

Bidrar til redusert «skulderkikking»
I Danmark er andelen kontaktløs betaling over 50 prosent. Erfaringen derfra viser at svindelen går ned fordi tæpping med kortet eliminerer sjansen for at noen kan stjele PIN-koden ved å se hva du taster.

Fakta:

-        65 % av alle bankkort med BankAxept er nå kontaktløse

-        8 % av alle kortkjøp er nå kontaktløse

-        60 % av alle kjøp med kort fysisk i butikk er under 200 kroner

-        Over 80 % av alle kjøp med kort fysisk i butikk er under 400 kroner.

-        Verdien av et gjennomsnittlig kortkjøp i butikk er på 320 kroner.

-        Erfaringer både i Norge og i utlandet viser at det ikke er mer svindel på kontaktløse kort.

Nøkkelord

Bilder

Om BankAxept

BankAxept
BankAxept
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

BankAxept har som oppgave å utvikle nye betalingsløsninger for en verden i konstant forandring. 

1. juli 2018 fusjonerte BankAxept med BankID og Vipps til en felles organisasjon; Vipps AS. Det nye selskapet utgjør Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Det nye selskapet eies av bankene i Norge.

Følg pressemeldinger fra BankAxept

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BankAxept på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BankAxept

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom