Boots Norge

Drømmen om helse til alle

Del

Historien om Boots apotek er historien om en manns store drøm om helse og behandlingsmuligheter til alle lag av befolkningen. I dag er drømmen blitt et verdensomspennende eventyr.

Boots' historie handler om innovasjon og tilgjengelighet
Boots' historie handler om innovasjon og tilgjengelighet

I 1849 åpnet John Boot en forretning i Nottingham som solgte urter til egenbehandling av sykdommer. Filosofien var å gi alle, selv de med dårligst økonomi, tilgjengelighet til behandling av enkle plager. Salg av lokalt dyrkede plantemidler var kjernevirksomheten i selskapets første år og i 1884 ansatte Boots sin første farmasøyt. Målet var å holde prisene lavere enn det som var gjengs hos de andre apotekene i Nottingham. Selskapet ekspanderte raskt, og utvidet både produksjonen og åpnet flere apotek. Vareutvalget ble utvidet betraktelig, og i 1900 solgte Boots alt fra brevpapir og parfyme til pyntegjenstander.

 Innovasjon og kvalitetskontroll

Boots-konsernet var tidlig ute med utvikling av nye legemidler og andre produkter. Selskapet var også et av de første som innførte kvalitetskontroll av alle varer som skulle ut til kundene ved hjelp av kjemisk analyse av innholdsstoffene.

Første verdenskrig ble et vannskille for Boots. Storbritannia mistet da forsyningene av legemidler fra Tyskland, og Boots tok ansvaret for å forske frem og produsere viktige legemidler, slik som Aspirin. Boots leverte forsyninger til britiske feltsykehus og den britiske hæren.

I 1920 årene begynte Boots å bli internasjonale og etablerte en del av merkevarene sine i India og USA. Hudpleieserien No7 så dagens lys i 1935. No7 er i dag et av verdens bestselgende hudpleiemerker. 30-årene så også begynnelsen på solserien Soltan.

 Nye tider og nye legemidler

Boots apotek har hele tiden vært ledende innen legemiddelproduksjon, og startet masseproduksjon av penicillin under andre verdenskrig. 1969 ble et merkeår. Da lanserte Boots det første legemiddelet med ibuprofen, et stoff det hadde tatt 16 år å forske frem. Ibuprofen ble i utgangspunktet forsket frem for å behandle gikt, men brukes som kjent i dag for å behandle et langt bredere spekter av muskel- og leddsmerter.

 I 2006 ble Boots og Alliance Healthcare slått sammen til Alliance Boots. Alliance Healthcare har grossistvirksomhet i mange europeiske land, blant annet Norge, og sammenslåingen ga mange nye markeder tilgang til produkter fra Boots-konsernet.

 Norge og verden

Alliance Healthcare kjøpte opp mange norske apotek i 2001, og i 2009 kom Boots-kjeden til Norge. Siden har kjeden vokst, og teller i dag 160 apotek. Boots apotek finnes også i Irland, Nederland, Thailand og Sør-Korea, i tillegg til å være den ledende apotekkjeden i Storbritannia.

I 2014 slo Alliance Boots seg sammen med apotekkjeden Walgreens i USA for å danne Walgreens Boots Alliance, som i dag er verdens største apotekselskap.

Boots apotek i Norge, er en innovativ del av selskapet, og har gått i bresjen for å utvikle flere nye helsetjenester, blant annet føflekkskanning, klamydiatest og tarmkrefttest. Disse gjør det enklere for kundene å ta vare på helsen. Varesortimentet i Norge har vokst i årenes løp, og omfatter i dag blant annet flere av de kjente merkevarene fra Storbritannia. Filosofien er fremdeles at Boots apotek skal være enkelt tilgjengelig, et lavterskeltilbud og fremme helse for alle. 

Kontakter

Bilder

Boots' historie handler om innovasjon og tilgjengelighet
Boots' historie handler om innovasjon og tilgjengelighet
Last ned bilde
Jesse Boot i 1870
Jesse Boot i 1870
Last ned bilde
Produksjon i 1919
Produksjon i 1919
Last ned bilde
No7-reklame fra 1935
No7-reklame fra 1935
Last ned bilde

Om Boots Norge

Boots Norge
Boots Norge
Maridalsveien 300
0872 Oslo

23 25 07 00http://www.boots.no

Boots Norge har 158 apotek i Norge.

Boots har over 160 års erfaring fra apotekdrift og produktutvikling, og er i dag et av verdens best kjente merkenavn. I samarbeid med forskere og spesialister innen helse og hudpleie, utvikler og produserer Boots flere av Storbritannias bestselgende merkevarer for eksempel No7, Botanics og Soltan. Disse er tilgjengelige gjenom Boots apotek i Norge. Vi åpnet vårt første apotek i Norge i 2008. 

Vi har kjedekontor i Nydalen, grossisten Alliance Healthcare på Langhus og multidosefabrikken Farmaka. 

Boots Norge er en del av verdens største apotekledede selskap, Walgreens Boots Alliance, som er representert i mer enn 25 land over hele verden. 

Følg saker fra Boots Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Boots Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Boots Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom