Drikk påskekakao med god samvittighet – 5 varianter med en vri
– Kakao er en innertier i påsken. For det første er det en varmende drikk som faller i smak hos både store og små. Lager du kakao fra bunnen av med melk, lite sukker og mørk sjokolade kan du lage en sunn kosedrikk som i tillegg gir påfyll av viktige næringsstoffer, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Kakao for både store og små damer
Kakao laget på melk er sunt fordi det er en viktig kilde til blant annet kalsium og jod, næringsstoffer det ellers kan være vanskelig å få i seg nok av.
Drikken er ekstra nyttig for unge jenter og kvinner. Forskning viser at særlig unge jenter står i fare for å få i seg for lite kalsium. I tillegg får deler av befolkningen i seg urovekkende lite jod, og gravide og ammende er spesielt utsatt. Melk og meieriprodukter er den største kilden til jod i det norske kostholdet. Med tre porsjoner melk og meieriprodukter om dagen kan du bidra til å sikre inntaket av både kalsium og jod. Jenter og kvinner kan derfor gjerne drikke en kopp kakao med god samvittighet i påsken, som 1 av 3 om dagen.
Lag kakao fra bunnen av
– Det er smart å lage kakao fra bunnen av fremfor å bruke ferdigpulver som blandes med vann, for ellers mister man alle næringsstoffene og fylden fra melken. I tillegg er det lett å regulere sukkermengden selv. Det beste er å lage den med mager melk, lite sukker og mørk sjokolade eller kakaopulver, tipser ernæringsrådgiveren.
Kakao og varm sjokolade kan også kombineres med spennende ingredienser.
– Kakao egner seg veldig godt med litt ekstra smak. Varier smaken ved å tilsette for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, og du har en smakfull drikk å servere gjester i påsken, avslutter Terese i Melk.no.
Her har vi samlet fem spennende kakaooppskrifter med en spennende vri:
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnærings- og kommunikasjonsrådgiver
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nyt kakao med god samvittighet i påsken26.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.
Ta med grove vafler i matpakken på mandag22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.
Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt18.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i eget kosthold.
Salget skjøt i været etter TikTok-trend7.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal av 2023 økte salget med 35 prosent – og det var det særlig én årsak til.
2023 ble et godt år for norsk melk og andre meieriprodukter30.1.2024 18:42:32 CET | Pressemelding
Et meget godt 4. kvartal gjorde at 2023 ble et vellykket år for norske meieriprodukter. Årets siste kvartal endte med økt salgsvolum i alle kategorier, også for melk som har hatt en jevn nedgang over tid. Spesielt bidro økning i salget av helmelk og syrnet melk med smak til suksessen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom