Dott

Dott lanserer elsparkesykler i Oslo – fokuserer på sikkerhet og gode parkeringsløsninger

Del

Dott lanserer sine blå elsparkesykler i Oslo 1. september. Selskapet ønsker å gi Osloborgere et trygt og effektivt tilbud, og støtter kommunens mål om orden og kontrollert parkering. Det er nettopp de nye kravene fra Oslo kommune som har ført til beslutningen om å etablere seg i Oslo. Dott vil sikre en bærekraftig og langsiktig struktur for mikromobilitet i Oslo, og tilpasse tilbudet til glede for innbyggere, brukere og Oslo kommune.

Det europeiske mikromobilitetsselskapet, Dott, lanserer i dag sine blå elsparkesykler i Oslos gater. Elsparkesyklene er ansett som de sikreste og mest brukervennlige på markedet. Dott har nylig mottatt tillatelse fra Bymiljøetaten i Oslo kommune om å drifte 667 enheter i Oslos gater.

Etter lang tid med kaos i bybildet har Oslo tatt grep. Gjennom en lengre offentlig høringsprosess har hensikten vært å rydde opp i byrommet. Dott er glad for at Oslo kommune stiller klare krav til operatører som ønsker tillatelse til å operere i Oslo, og mener det er et viktig skritt mot et ryddig bybilde der elsparkesykler er en integrert del av transportformene for Oslofolk. Dott ser frem til å ta del i denne reisen, og bidra med erfaringer fra andre europeiske byer.

Dott har flere års erfaring fra andre komplekse markeder, blant annet Paris og London. Disse erfaringene er Dott klare til å dele med det norske markedet. Målet er å fortsette dialogen med kommunen om hvordan man best kan organisere byens mikromobilitet og sikre langsiktig og bærekraftig drift for brukere og alle innbyggere.

Elsparkesyklene vil være utstyrt med et bærbart batteri, lades opp med fornybar energi og betjenes av lokale heltidsansatte. Det skal sikre pålitelighet og sikkerhet for brukerne. For nye brukere vil den første turen være gratis, og Dott ønsker å tilrettelegge for trygg bruk av tilbudet. Derfor lanseres nybegynnermodus, med en makshastighet på den første turen på 15 km/t.

"Vi er glade for å tilby våre tjenester på en godt organisert og strukturert måte. Vår intensjon er å jobbe tett med lokale myndigheter og de andre aktørene, for å skape en god mikromobilitetstjeneste for Oslos innbyggere", sier COO og medgründer, Maxim Romain på lanseringen på Kulturhuset i Oslo.

"De siste 3 årene har vi fått et sterkt rykte som en pålitelig operatør, med tydelige parkeringskrav, velfungerende sikkerhetstiltak, godt samarbeid med bypolitikerne og utslippsfri drift. Vi er opptatt av å videreføre de høye standardene nå som vi inntar Oslo. Dott skal bidra til å videreutvikle grønn mobilitet i Oslos gater, og den reisen starter i dag", fortsetter Maxim Romain.

Alle Oslos innbyggere kan teste ut Dott og gjøre opp sin egen mening. Bruk kampanjekoden FREEDOM og få de første 20 minuttene gratis.

Kontakter

For ytterligere kontakt:
Manon Pagniez, daglig leder, manon@ridedott.com / +47 92 03 34 82

Bilder

Om Dott

DottDott har hovedkontor i Amsterdam, Nederland og er en europeisk mikromobilitetsoperatør. Selskapet har vært med på høringsrunden i Oslo og tar nå det første steget inn i Norge. Dott driver allerede over 40 000 elsparkesykler i 25 andre europeiske storbyer. Blant annet Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Spania og Storbritannia. Dott har over 300 ansatte. For mer informasjon, besøk https://ridedott.com.

Følg pressemeldinger fra Dott

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dott på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.