Hæren

Dødsulykke på øvelse Northern Wind i Sverige

Del

Klokken 00.55 natt til mandag 25. mars, skjedde det en alvorlig ulykke under øvelse Northern Wind i Østre-Norrbotten. Et pansret kjøretøy av typen CV 90 var involvert og en person er bekreftet død. Ingen andre personer er skadet.

Kun svensk personell er involvert i ulykken, som skjedde i området Överkalix. Det svenske forsvarets egne sanitetsressurser håndterte situasjonen på stedet, ambulanse og politi ble tilkalt.

Krisestøtte er etablert og det involverte personellet tas hånd om på stedet.

Den avdøde er bosatt i Jämtland. Pårørende er ennå ikke informert.

Spørsmål henvises til:

Det svenske forsvarets kommunikasjonsavdeling: 08-788 88 88 og kommende pressemeldinger.

Kontakter

Om Hæren

Hæren
Hæren
Kapellveien 2
9325 Bardufoss

40029631https://forsvaret.no/hæren

Følg saker fra Hæren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hæren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hæren

KLARE FOR NYE OPPGAVER27.8.2019 14:36:11 CESTAktuelt

Mandag 26.august kl. 12:30 fikk Hæren ny sjef. Etter fire år var det Generalmajor Odin Johannessen som takket for seg og overlot stafettpinnen til Generalmajor Eirik Kristoffersen som kom fra stillingen som sjef Heimevernet. Paradeplassen på Rusta leir var klargjort for høytidelig seremoni og innsettelse av ny sjef. ​​​​​​​​​​​​ Med paradestyrker fra alle Hærens avdelinger var det høytid når Hæren skulle takke en sjef for en godt utført vakt – samtidig som man skulle hilse en ny sjef velkommen. Gjester fra lokale politikere, representanter for Forsvarets avdelinger og ambassader i Oslo var tilstede for å overvære den høytidelige seremonien.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom