Söderberg & Partners

Dobbeltboligforsikring – et viktig produkt når boligmarkedet svinger

Del

Media har den siste tiden trukket frem eksempler på bekymrede kjøpere som har kjøpt ny bolig før de har solgt eksisterende. Bekymringen er knyttet til at det tar lenger tid, enn forventet, å selge eksisterende bolig og at det for mange innebærer en periode med doble kostnader. Dobbeltboligforsikring kan være med på å redusere denne bekymringen.

Eksempler på doble kostnader kan være renter og boligkostnader som felleskostnader, boligforsikring, oppvarming/strøm og kommunale avgifter. Dobbelboligforsikring er et produkt som er ment for å avhjelpe nettopp den utfordringen det kan være å bli sittende med doble kostander i perioden forbrukerne sitter med to boliger.

Produktet er utviklet av Söderberg & Partners i samarbeid med eiendomsmeglerne. Utgangspunktet er et ønske om å bidra til økt trygghet rundt boligtransaksjonen, for både selger og kjøpere, når boligmarkedet blir mer usikkert, mer selektivt, og salgsprosessene tar lengre tid. Produktet ble første gang lansert under finanskrisen i 2008/2009 og relansert ved inngangen til pandemien (Covid-19) våren 2020.

Nå står vi igjen overfor et boligmarked som bremser litt. Årsakene er blant annet endringene i makrofaktorene som påvirker eiendomsmarkedet (eks. økte renter, høyere energi-, matvare- og drivstoffpriser). Dette kan bidra igjen til endringer i adferden hos forbrukerne. Driverne i boligetterspørselen «svekkes» og omløpshastigheten for boliger blir lavere. Det kan igjen føre til et mer selektivt marked hvor tilbudssiden blir større og etterspørselen lavere.

«Forutsigbarhet er viktig uansett hvor markedet står. For kjøpere gir Dobbeltboligforsikring økt trygghet for å kjøpe ny bolig før de har solgt eksisterende. For selgerne betyr produktet potentielt flere budgivere. Vi merker allerede en økt etterspørsel fra våre kunder, både innenfor bruktbolig og nybygg. Da er det godt å kunne tilby en velprøvd løsning som er skreddersydd for akkurat slike utfordringer markedet nå står overfor» sier Christian Søhus, CCO i Söderberg & Partners.

Produktet har blitt godt mottatt i markedet

«I et mer selektivt og usikkert boligmarked blir trygghet og forutsigbarhet viktigere for både kjøpere og selgere. Dobbeltboligforsikring gjør boligen mer attraktiv for usikre interessenter, og det vil være tryggere å kjøpe før man selger.  På denne måten blir bolighandelen mer forutsigbar for aktører og forbrukere i markedet» sier Henning Lauridsen, Adm.dir Eiendom Norge.

Fakta om Dobbeltboligforsikring:

  • Forsikringen tegnes av selger, og sikrer kjøper av boligen mot å bli sittende med doble bokostnader dersom det tar tid å selge nåværende bolig.
  • Dekker ekstra boligkostnader med inntil kr 15 000 per måned i inntil 9 måneder dersom kjøper ikke får solgt sin nåværende bolig før overtakelse av din bolig.
  • Omfatter netto rentekostnader og faktiske ekstra boligkostnader ved usolgt bolig (felleskostnader, boligforsikring, oppvarming/strøm og kommunale avgifter).
  • Gjør handelen mer forutsigbar for kjøper og skaper større trygghet rundt kjøpsobjektet enn objekter som ikke er forsikret. På den måten vil interessenter føle det tryggere å legge inn bud.
  • Forsikringen kan tegnes av boligselgere som selger via eiendomsmegler med distribusjonsavtale med Söderberg & Partners.Forsikringen administreres av Söderberg & Partners og er plassert hos forsikringsselskapet HDI Global Specialty SE. Skadebehandlingsselskapet er Claims Link.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners
Söderberg & Partners
Lysaker Torg 15
1366 Lysaker

23 89 73 89https://www.soderbergpartners.no/

Söderberg & Partners er en av Nordens ledende rådgivere og formidlere av forsikringer og finansielle produkter. Våre oppdragsgivere er bedrifter, organisasjoner, fagforbund og privatpersoner.

Våre tjenester i Norge inkluderer forsikringsrådgivning, forsikringsmegling, pensjonsrådgivning, formuesrådgivning, medlemsforsikringer til foreningsmarkedet og uavhengig skadeoppgjør og skaderådgivning.

Konsernet har i dag 3300 medarbeidere fordelt på 144 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Luxemburg og Spania. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Söderberg & Partners etablerte seg i Norge i 2014 og kjøper her inn forsikringstjenester på vegne av våre kunder for NOK 7 mrd. årlig, noe som gjør den norske virksomheten til en av de største kjøperne av forsikring i det norske markedet. Vi er rundt 350 ansatte i Norge, fordelt på Lysaker, Trondheim, Fredrikstad, Raufoss, Molde/Kristiansund, Ålesund, Bergen, Bryne og Larvik.

Følg pressemeldinger fra Söderberg & Partners

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Söderberg & Partners på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Söderberg & Partners

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom