DKS-LAB utvides i 2022
DKS-LAB er et flerårig samarbeid mellom vertsinstitusjoner, fylkeskommuner, Sparebankstiftelsen DNB og Kulturtanken som skal legge til rette for å gi kunstnere, kunsthåndverkere, designere og arkitekter bedre forutsetninger for å utvikle innhold til DKS-ordningen. Prosjektet har et treårig løp i sin nåværende form fra 2021-23.
16 vertsinstuitusjoner over hele landet er med i 2022.
I sitt andre år utvides DKS-LAB også med spesialiserte piloter for utøvere innen design og arkitektur, samt en pilot spesielt rettet mot kunstkritikk for barn og unge.
Interesserte utøvere kan søke direkte til institusjonene i de individuelle fylkene.
Se alle vertsinstitusjoner, søknadslenker og søknadsfrister her.
Gode betingelser for utvikling
– Det aller viktigste er at vi får på plass et rom der kunstnere kan konsentrere seg om å utvikle prosjekter under gode betingelser, for og med elever i skolen, sier Kyrre Bjørkås, fagansvarlig for visuell kunst i Kulturtanken.
Et overordnet mål for ordningen er å gi flere barn og unge et kvalitativt suverent møte med visuell kunst, uavhengig av geografi, økonomi og sosial bakgrunn. I tillegg skal ordningen bygge kunstnerisk og institusjonell kompetanse i det frie kunstfeltet.
Les mer om bakgrunnen for ordningen her.
Ifølge Bjørkås har risikoen i utviklingsarbeidet for DKS i for stor grad falt på kunstnerne.
– DKS-LAB ser ut til å kunne bli en del av en bedre løsning fremover, mener han.
Utøverne kan velge å bruke erfaringene som grunnlag for å sende inn programforslag i DKS-portalen, og potensielt bidra til flere og nye formidlingsmetoder for visuell kunst i DKS.
Veien framover
Kyrre Bjørkås sikter på å bedre organiseringen i det visuelle kunstfeltet i forhold til DKS, og løfte det gode arbeidet som blir gjort rundt om i landet.
– Utfordringen nå er å stabilisere ordningen og gi den et langt liv, slik at både vertsinstitusjoner og kunstnere får forutsigbarhet og dermed mulighet til å bli skikkelig gode på dette, bemerker han, og peker på at institusjonene som deltar allerede har blitt en del av et interessefellesskap som informerer hverandres arbeid.
– Ikke minst flyter kunnskap fra produsentleddet inne i DKS over på institusjonenes arbeid og motsatt. Men forutsetningen for dette er naturligvis at DKS-LAB videreføres. DKS-LAB er en desentralisert og mangefasettert konstruksjon, med plass til mange flere, avslutter han.
Nøkkelord
Kontakter
Agnieszka J. BrynKommunikasjonsjef
Tel:922 15 646ajb@kulturtanken.noBilder


Lenker
Om Kulturtanken
Følg pressemeldinger fra Kulturtanken
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturtanken på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Kulturtanken
13 prosjekter mottar til sammen 5,5 millioner kroner22.4.2025 06:05:00 CEST | Pressemelding
Målet er at flere barn og unge kan delta i og være med å forme lokale kultur- og fritidsaktiviteter.
Søk midler til inkluderende kulturaktiviteter for barn og unge25.2.2025 06:03:00 CET | Pressemelding
Søk tilskuddsordningen «Inkludering i kulturliv» innen 30. april.
Årets utlysinger til DKS-LAB for visuell kunst, arkitektur og design er åpne14.2.2025 14:47:45 CET | Pressemelding
Bli en del av den landsdekkende satsingen! Søknadsfristen er 14. mars.
Søk om midler til mangfold og medvirkning i kulturlivet21.1.2025 06:05:00 CET | Pressemelding
Henholdsvis 1 og 5 millioner skal fordeles på prosjekter som fremmer mangfold og medvirkning i barn og unges kulturtilbud, med mål om å gjøre kunst og kultur mer inkluderende for flere barn og unge. Søknadsfristen er 28. februar.
Disse får tilskudd til pilotmidler knyttet til «Krafttak for mangfold i kulturfrivilligheten»2.12.2024 13:54:16 CET | Pressemelding
12 prosjekter med stor overføringsverdi skal bidra til større inkludering for barn og unge i kulturlivet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom