Norges idrettsforbund

Disse skal arrangere NM-veka i 2020 og 2021

Del

Norges idrettsforbund og NRK har nå bestemt hvem som skal arrangere NM-veka 2020 og 2021. Hamar/Stange, Sarpsborg, Lillehammer og Stjørdal/Trondheim er tildelt arrangementet frem til 2021.

Rugbyfinale under NM-veka i 2018. Foto: Dag Oliver
Rugbyfinale under NM-veka i 2018. Foto: Dag Oliver

Av 11 søkere som meldte sin interesse for å arrangere NM-veka i 2020 og 2021, var det følgende arrangører som hadde de beste søknadene:

 • Hamar/Stange: sommer 2020
 • Sarpsborg: sommer 2021
 • Lillehammer: vinter 2020
 • Stjørdal/Trondheim: vinter 2021

– Arrangørene vi nå har valgt har høy arrangementskunnskap og vil bli flotte arrangørbyer for de kommende årene. Norges idrettsforbund ønsker kompakte idrettsarrangement som kan by på folkefest, og vi har lagt hovedvekt på geografisk spredning. Det var flere gode søkere i denne runden med solid støtte fra fylkeskommune, kommuner, idrettsråd og idrettskrets, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i NIF.

NRK satser videre

NRKs dekning av NM-veka i 2018 var en av de største satsningene i NRK Sport. Nå ser NRK frem til å gå i gang med ny produksjon, videreutvikling av konseptet, og bli kjent med nye idretter og regioner.

- Dette er gøy å være med på! NM-veka gjør at vi finner andre måter å lage god TV på, og NRKs seere blir kjent med nye idretter, sier Torbjørn Sarre-Jensen, prosjektleder i NRK.

Evalueringskriterier

Hver enkelt søker har blitt valgt basert på kriterier nedsatt av eiergruppa til Norges idrettsforbund og NRK. Følgende evalueringskriterier er lagt til grunn i vurderingene:

 • Erfaring med tilrettelegging av idretts- og kulturarrangementer
 • Anleggssituasjon fra søker
 • Nærhet til anlegg (kompakthet)
 • Infrastruktur/tilgjengelighet til arrangementsarena
 • Overnattingskapasitet
 • Geografisk beliggenhet
 • Generell søknad

Fakta NM-veka:
Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet NM-veka som for første gang ble arrangert i Stavangerregionen i august 2018. 1000 deltagere fra 24 idretter deltok under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK1. I 2019 vil NM-veka på ny arrangeres i Stavangerregionen i uke 26, denne gang med over 40 idretter på programmet.

Kontakter

Bilder

Rugbyfinale under NM-veka i 2018. Foto: Dag Oliver
Rugbyfinale under NM-veka i 2018. Foto: Dag Oliver
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom