Ticket Feriereiser

Disse landene synes nordmenn er de beste matlandene

Del

Det er ingen tvil – Italia er i særklasse det beste kulinariske landet å besøke i følge Tickets Kantar SIFO undersøkelse. En fjerdedel av oss synes at Italias gastronomiske opplevelser frister mest. Frankrike, som også blir ansett som et av verdens fremste kulinariske land foretrekkes av 12 prosent.

- Få land er så tett forbundet med mat som Italia. Pasta, pizza, ulike ostesorter som mozzarella og parmesan, og selvfølgelig spesialitetene prosciutto, parmaskinke og salami. Listen kan gjøres lang, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef hos Ticket Feriereiser.

Maten vi spiser på ferien har ofte stor betydning for reisens helhetsopplevelse. Derimot kan matpreferansene variere. I følge Tickets siste Kantar Sifo-undersøkelse så er Italia det i særklasse beste landet å besøke for matens skyld. Italia rangeres som det beste matlandet av 25 prosent av de spurte. Det er et hopp ned til nummer to, Frankrike, mens Hellas og Spania deler 3. plassen.

Norge er stor sett enige om at Italia er det beste matlandet med unntak av de over 66 år som foretrekker Frankrike (16 prosent) fremfor Italia (11 prosent). Mens i den yngste aldersgruppen (18 – 29 år) er Italia enda mer dominerende da hele 38 prosent mener landet er best på mat. Menn og kvinner er enige i at Italia er best, mens litt flere menn enn kvinner holder en knapp på Frankrike som nummer to (14 vs 10 prosent).

Thailand er vanligvis ofte nevnt i matsammenheng og den thailandske kokkekunsten står høyt i kurs bland ferierende nordmenn. Derimot er det bare 2 prosent som velger Thailand som det beste matlandet å besøke.

- Thailand har et fantastisk kjøkken, men det er generelt sett litt mer krydder i maten og ikke like enkelt å tilpasse seg som det italienske kjøkkenet. Men Thailand har mange spennende smaker. Våg deg utenfor klassikerne og smak på noen mindre kjente retter som grønn papayasalat, stekt morning glory (en type spinat) eller woket fisk med cashewnøtter og basilikumblader, tipser Ellen Wolff Andresen. 

Hvilket land tror/mener du er det beste matlandet å besøke?

  1. Italia, 25 prosent
  2. Frankrike, 12 prosent
  3. Hellas, Spania 3 prosent
  4. Japan, Thailand, Tyrkia, 2 prosent
  5. Andre, 10 prosent
  6. Usikker, vet ikke, 39 prosent

Kilde: Ticket Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom