AF Gruppen

Disse fem studentene får bo gratis i Trondheim  

Del

NTNU-studenter knuste all motstand og gikk til topps i konkurransen AF-kollektivet. I august flytter gjengen inn.

Gjengen fra NTNU stakk av med seieren og flytter inn i kollektiv i Trondheim. Beboerne i årets kollektiv er Martin Systad Geiran(t.v.), Merethe Tvedt, Juni Leirvik Larsen, Mikael Skjæraasen Ahmed Khan og Nicolay Schiøll-Johansen.  Foto: Catchlight
Gjengen fra NTNU stakk av med seieren og flytter inn i kollektiv i Trondheim. Beboerne i årets kollektiv er Martin Systad Geiran(t.v.), Merethe Tvedt, Juni Leirvik Larsen, Mikael Skjæraasen Ahmed Khan og Nicolay Schiøll-Johansen. Foto: Catchlight

Kan du se for deg et år uten å tenke på utgifter til bolig? Det er realiteten for fem NTNU-studenter. I vinter slo de ut lagene fra OsloMet og Høgskulen på Vestlandet og sørget for at AF-kollektivet neste år blir i Trønderhovedstaden.   

Konkurransen startet allerede i fjor høst, hvor deltagerne kjempet seg til gode plasseringer i mobilspill utviklet av AF Gruppen. De beste gikk videre til en semifinale, hvor de i løpet av noen dager måtte løse flere krevende oppgaver. Her måtte de vise både at de har faglig talent, men også kreativiteten ble satt på prøve.  I februar ble vinnerne kåret gjennom en finalehelg i Trysil. 

Det er andre året AF Gruppen arrangerer konkurransen. I fjor var det Oslo-laget som vant finalen, og akkurat nå bor seks studenter i et stor villa i hovedstaden. I tillegg til gratis bolig har de fått delta på flere prosjektbesøk og kurs i regi av AF Gruppen. 

– Min første tanke var at det sikkert er umulig å vinne gratis bolig. Men jeg så at det var gavekort i ukespreminer, og jeg bestemte meg for å prøve å vinne dem. Og så gikk jeg faktisk videre, sier Nicolay Schiøll-Johansen (21), som går første året på dataingeniørlinja på NTNU.  

En vei inn i arbeidslivet
Før innflytting skal Maskin og prosess-studenten Martin Systad Geiran (23) ha sommerjobb i AF Energi & Miljøteknikk. Der får han relevant erfaring.   

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av AF Gruppen gjennom konkurransen. Ikke minst har jeg blitt overrasket over hvor bredt de jobber, innen mange spennende felt, sier Martin, som i sommer skal få bryne seg på energisparing i bygg.   

To avdagenskollektivbeboernegår også rett inn i fast ingeniørstilling når de avslutter studiet i sommer.I tillegg har enrekke avfjoråretsfinalisterhatt sommerjobb i selskapet. 

– AF-Kollektivet har vist seg å være en morsom måte å rekruttere på, som et supplement til våre mer tradisjonelle kanaler. Gjennom konkurransen får vi en enestående mulighet til å bli kjent med studenter gjennom et helt år. Og samtidig får de se hvordan AF er som en potensiell arbeidsgiver, sier rekrutteringssjef i AF Gruppen, Annette Strøno.   

Kamp om de beste   

Rekrutteringssjefen har stor tro på gjengen som skal bo i kollektivet fra høsten av.   

– Mikael, Juni, Martin, Merethe og Nicolay har allerede imponert oss både med fagkunnskap og gode samarbeidsevner. Vi tror det blir et kreativt og gøy bofellesskap, som vi og våre følgere får sjansen til å følge med på gjennom sosiale medier, hvor de kommer til å levere jevnlig. Dette er en utfordring de tar på strak arm.   

Det er rift om ingeniørtalentene i Norge og Annette Strøno sier det er viktig å tenke annerledes i kampen om de beste folka.   

– Jeg håper at flere av kollektivbeboerne er å finne blant AFs ansatte om noen få år. Fjorårets suksess viser at dette ikke bare er et pr-stunt, men også en seriøs måte å rekruttere fremtidens ingeniører på.   

 

 

Dette er beboerne av AF-kollektivet 2020-2021:  

Merethe Tvedt er 25 år og kommer fra Asker. Nå går hun 4. året på Industriell økonomi (Indøk).  

Mikael Skjæraasen AhmedKhan er 25 år og går 2. år byggingeniør. Med far fra Pakistan og norsk mor, har han delt oppveksten mellom Pakistan og flere steder på Østlandet, blant annet Aurskog på Romerike.  

Juni Leirvik Larsen er 22 år og fra Kristiansand, og går 2. året på dataingeniørstudiet.  

Martin Systad Geiran er 23 år og fra Bærum. Han går 4. året på linjen Maskin og prosess.   

Nicolay Schiøll-Johansen er 21 år og han kommer også fra Bærum. Han går første året på dataingeniørlinja.   

For mer informasjon:   
Rekrutteringssjef Annette Strøno: +47 920 20 210, annette.strono@afgruppen.no  
Senior kommunikasjonsrådgiver Monica Fasting: 47 984 45 674 monica.fasting@afgruppen.no  

Nøkkelord

Bilder

Gjengen fra NTNU stakk av med seieren og flytter inn i kollektiv i Trondheim. Beboerne i årets kollektiv er Martin Systad Geiran(t.v.), Merethe Tvedt, Juni Leirvik Larsen, Mikael Skjæraasen Ahmed Khan og Nicolay Schiøll-Johansen.  Foto: Catchlight
Gjengen fra NTNU stakk av med seieren og flytter inn i kollektiv i Trondheim. Beboerne i årets kollektiv er Martin Systad Geiran(t.v.), Merethe Tvedt, Juni Leirvik Larsen, Mikael Skjæraasen Ahmed Khan og Nicolay Schiøll-Johansen. Foto: Catchlight
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 22,6 mrd kroner i 2019 og har i dag ca 5700 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

www.afgruppen.no

Følg saker fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom