Norsk elbilforening

Disse elbilmodellene har mest fornøyde eiere

Del

Kia vipper Tesla av tronen i fersk spørreundersøkelse blant norske elbilister.

Dette er elbilen med flest fornøyde eiere, i følge spørreundersøkelsen Elbilisten 2020 (foto: Norsk elbilforening)
Dette er elbilen med flest fornøyde eiere, i følge spørreundersøkelsen Elbilisten 2020 (foto: Norsk elbilforening)

 - I år er det eierne av Kia e-Niro som har ført denne bilmodellen helt til topps, selv om eierne av Tesla Model 3 og Model S fortsatt sørger for at disse modellene klorer seg fast på de to gjenværende pallplassene. Det er bare å gratulere, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening

Hvert år foretar Norsk elbilforening en stor spørreundersøkelse blant sine medlemmer, og årets undersøkelse –  «Elbilisten 2020» – viser at Tesla-eierne ikke lenger troner aller øverst på fornøydhetsskalaen, etter flere år på rad i tet.

Sterke debutanter

Det er altså fjorårets nykommer Kia e-Niro som i år har bykset opp til toppen av fornøydhetsskalaen. I fjor debuterte modellen på fjerdeplass, med 79,3 prosent som ga bilen toppscore. I år svarte imidlertid hele 84,3 prosent at de var «veldig fornøyd» med bilmodellen.

Fjorårsvinneren Tesla Model 3 var også debutant i fjor. I år ligger den på andre plass og Model 3- eierne er faktisk enda mer fornøyde med bilen sin enn hva de var i fjor:

Hele 82,8 prosent svarte at de var «veldig fornøyd», mens andelen i fjor som svarte det samme var – for å være pinlig nøyaktig – 81,99.

Tesla Model S finner vi på tredjeplass med 80 prosent som svarte «veldig fornøyd».

Modellen mange anser som Teslas flaggskip, Model X, har derimot falt ned på sjetteplass, med 76,5 som var «veldig fornøyd». I fjor var andelen blant X-eierne som svarte det samme 81,5.

Byks fra e-tron

På fjerdeplass ligger nok en fjorårsnykommer: Salgssuksessen Audi e-tron har klatret opp fra fjorårets tiendeplass, og i år er det 78,5 prosent av e-tron-eierne som rangerer modellen helt til topps. I fjor var andelen 71,4.

I det hele tatt var det mange debutanter på fjorårets topp 10-liste, og flere av dem er å finne på samme liste i år:

 - Både Hyundai Kona og Jaguar I-Pace  fortsatter med fornøyde eiere, sammen med "gamle" travere som Opel Ampera-e, Hyundai IONIQ OG BMW i3, sier Christina Bu.

Hvis du vil se dette innholdet fra elbil.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

– Aldri vært så positive

Norske elbilister er nesten oppsiktsvekkende tilfredse med bilene sine.

I snitt gir 68 prosent av respondentene bilmodellen sin toppscore når de huker av på at de er «veldig fornøyd» med den, noe som faktisk er noen desimaler opp sammenliknet med fjorårets undersøkelse.

26 prosent nøyer seg med å krysse av på at de er «fornøyd» med den – også her går det litt opp fra i fjor – nærmere bestemt halvannen prosents økning.

Bare én prosent befinner seg i den motsatte enden av skalaen, og har valgt svaret «veldig misfornøyd». Andelen som svarer «misfornøyd» utgjør også én prosent. Tre prosent svarer «verken/eller».

 – Våre tidligere undersøkelser har alltid vist at norske elbilister både er fornøyde med å være elbilister og at de er fornøyde med bilene sine – men aldri før har respondentene vært så positive som i år, konstaterer Christina Bu.

Bakgrunn: Fakta om «Elbilisten 2020»

  • Elbilisten er en årlig spørreundersøkelse gjennomført av Norsk elbilforening blant norske elbileiere.
  • Elbilisten 2020 er den niende undersøkelsen som er gjennomført.
  • Undersøkelsen gir blant annet svar på hvem elbileierne er, hvorfor de valgte elbil, hvordan de bruker elbilen og hvor fornøyde de er med elbilen sin.
  • Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 31. mars – 29. april 2020.
  • Undersøkelsen ble sendt ut på e-post til over 78.000 elbileiere og delt på sosiale medier.
  • 14.169 personer deltok. Deltakerne brukte i gjennomsnitt 22 minutter på å gjennomføre undersøkelsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dette er elbilen med flest fornøyde eiere, i følge spørreundersøkelsen Elbilisten 2020 (foto: Norsk elbilforening)
Dette er elbilen med flest fornøyde eiere, i følge spørreundersøkelsen Elbilisten 2020 (foto: Norsk elbilforening)
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø.

Vi har 14 lokalforeninger og over 75.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom