Nasjonalt senter for aldring og helse

Digitalt frokostmøte om aldringens påvirkning på samfunnet

Del
Professor Naohiro Ogawa er en av verdens ledende eksperter innenfor befolkningsøkonomi. Han vil på et digitalt frokostmøte 25. mai, kl. 09.00-10.00 fortelle om hvordan den aldrende befolkningen har påvirket samfunnet, både sosialt og økonomisk i Japan og utvalgte asiatiske land.

– Japan er den demografisk eldste industrinasjonen i verden. Til tross for at det er store kulturforskjeller (som f.eks. at kvinner i mindre grad jobber, annen diett, annet forhold mellom generasjonene, ulik pensjonsdekning, ulik livsstil) så kan vi lære mye relevant fra situasjonen i Japan for hvordan man håndterer aldring, sier initiativtaker Vegard Fykse Skirbekk i Nasjonalt senter for aldring og helse.

Følgende temaer vil bli diskutert:
Aldring og pensjonering i Japan – potensiale for å heve pensjonsalderen
Endringer i mønsteret av offentlige og familiære overføringer
Endringer i unges verdier knyttet til omsorg for eldre

Naohiro Ogawa har undervist i befolkningsøkonomi ved flere akademiske institusjoner, inkludert University of Tokyo, Nihon University og University of Malaya. Ogawa er for tiden gjesteforsker ved Asian Development Bank Institute i Tokyo.

Ogawas seneste arbeider inkluderer måling av tverrgenerasjonelle overføringer og ny måling av aldrende befolkninger. Han har skrevet omfattende om befolkning og utvikling i Japan og andre asiatiske land. Hans forskning har fokusert på problemstillinger, som sosioøkonomiske konsekvenser av lav fruktbarhet og rask aldrende befolkning og modellering av demografi og sosiale sikkerhetsrelaterte variabler. Han har også forsket på politikk knyttet til fruktbarhet, sysselsetting, ekteskap, barneomsorg, pensjon og omsorg for eldre.

Bli med oss og bruk morgenen på en tankevekkende presentasjon.

Påmeldingsfrist: 24.05.2023 23.59.00

Bilder

Lenker

Om Nasjonalt senter for aldring og helse

Nasjonalt senter for aldring og helse
Nasjonalt senter for aldring og helse
Postboks 2136
3103 Tønsberg

33 34 19 50http://www.aldringoghelse.no

Nasjonalt senter for aldring og helse er en offentlig aktør som tilbyr forskningsbasert kunnskap, praktiske verktøy og gode løsninger for eldre, pårørende og helse- og omsorgspersonell.

Følg pressemeldinger fra Nasjonalt senter for aldring og helse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonalt senter for aldring og helse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonalt senter for aldring og helse

– Demens er en trussel mot sosial og økonomisk utvikling i verden6.12.2021 16:31:18 CET | Pressemelding

– Demenssykdommene truer også utjevning mellom rike og fattige land. Hvis vi skal nå målet for FNs tiår for sunn aldring (2021-30) på alvor, må vi ta økningen i antall personer med demens på alvor. Det sier professor David E. Bloom ved Harvard School of Public Health, som tirsdag bidrar under åpningen av Demensdagene 2021, i regi av Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom