NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Digitalt etterslep gir dårligere kommunale tjenester

Del

En ny undersøkelse viser at over 50 prosent av kommuneingeniørene mener at kommunene har en lang vei å gå når det gjelder digitalisering av tjenester og saksbehandlinger. - Dette skaper unødvendig irritasjon rundt de viktige tjenestene kommunen gir innbyggerne, blant annet byggesaksbehandling, sier kommuneingeniør og visepresident i NITO Kjetil Lein.

- Mange har sikkert kjent irritasjon over egne byggesøknader fordi systemet går tregt. I de fleste kommuner må man sende inn skriftlig dokumentasjon når man ønsker å få en søknad behandlet. Dette fører til at man ofte må vente flere uker på å få svar.

Et bedre alternativ er digitale søknader. Her har man mulighet til å få svar i løpet et par minutter i mindre saker som er innenfor regelverket. Med digitale søknader vil feil oppdages av systemet i det man sender inn søknaden. Når man sender inn skriftlig dokumentasjon er det fort gjort å glemme å legge ved all informasjon som er nødvendig. Det kan føre til at søknaden sendes i retur etter flere uker.

Mange opplever kommunene som byråkratiske. Derfor vil mange kommuner oppnå en betydelig omdømmevekst om søknadsprosessene blir digitalisert. Dersom man tar digitalisering og opplæring av digitale plattformer på alvor, vil det garantert påvirke kommunenes anseelse.

Digitalisering øker effektiviteten og kvaliteten i behandlingsprosesser. Likevel må man være på vakt. Digitalisering handler også om sikkerhet, og personvernet må ivaretas.

Kontakter

Bilder

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 88 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Mulig streik i sykehusene fra tirsdag: - Erfaring og kompetanse gir ikke utslag i bedre lønn19.9.2019 10:08:20 CESTPressemelding

- Det ble brudd for ingeniører og teknologer på sykehusene i årets mellomoppgjør fordi arbeidsgiver ikke respekterer tariffavtalen. Hvis meklingen på mandag ikke fører fram, blir det streik. Vi sakker akterut i lønnsutviklingen sammenliknet med grupper med like lang utdanning. Erfaringen vår og kompetanse vi sitter på blir ikke verdsatt av arbeidsgiver, sier Brynhild Asperud, leder NITO Spekter.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom