Plan International Norge

Digital likestilling er likestillingskamp

Del
I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars har vi en uttalelse fra Plan International Norges generalsekretær Kari Helene Partapuoli om hvorfor det er viktig å markere denne dagen.


– Digital likestilling er en av de viktigste likestillingskampene vi har nå. Jenter og kvinner må være trygge på nett, ha lik tilgang til teknologi og være med og påvirke sin digitale fremtid.

– Jenter blir oftere utsatt for grov hetsing verden over. Det er snakk om pornografisk hets, cyberstalking og andre former for trakassering. Tre av fem jenter opplever netthets på verdensbasis og 7 av 10 jenter mener at de ikke har tilstrekkelig opplæring eller instruksjon i online safety og falske nyheter, viser blant annet vår undersøkelse Free To Be Online.

– Dette skremmer mange jenter bort fra digitale flater. Men når såpass mye av livene våre foregår på digitale flater, må også jentene være der, og vi må sørge for at det er trygt, sikkert og i tråd med hennes rettigheter. 

Last ned bilder her: https://www.plan-norge.no/om-plan/presserom#bilde

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber for at alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. Vi jobber i mer enn 50 land og driver prosjekter i 55.000 lokalsamfunn verden over. Vi jobber særlig med barns beskyttelse mot vold og overgrep, forhindre barneekteskap, få unge ut i arbeid, og for tenåringsjenter i kriser.

Følg pressemeldinger fra Plan International Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom