EVRY

Digipost og EVRY med innovativt skysamarbeid

Del

Posten satser tungt på nettskyen og har i samarbeid med EVRY bygget opp en unik løsning for Digipost. Gjennom bruk av ny teknologi og smidige utviklingsmetoder gjør Posten nå selv endringer i EVRYs driftsmiljø og infrastruktur, noe som gjør veien fra utvikling til produksjonssetting ekstremt kort.

Digipost har flyttet til Skyen - på Gjøvik.. Fra venstre: Kolbjørn Haarr konserndirektør i EVRY, Thomas Mathisen, SVP Digipost, Baard Mühlbradt, SVP EVRY
Digipost har flyttet til Skyen - på Gjøvik.. Fra venstre: Kolbjørn Haarr konserndirektør i EVRY, Thomas Mathisen, SVP Digipost, Baard Mühlbradt, SVP EVRY

Posten har flyttet samtlige av sine løsninger tilknyttet Digipost fra en tradisjonell serverpark til en privat nettsky som driftes i og fra Norge. Sammen med EVRY ble det lagt opp til at Posten selv har kunnet utføre flyttingen til EVRYs avanserte datasenter på Gjøvik (software-defined data center).

Den private nettskyen som Posten nå har flyttet til, er basert på en plattform med innovativ teknologi for hvordan løsningene produksjonsettes. Plattformen tilbyr API-er som gjør det mulig for Posten å fullautomatisere oppsettet av hele infrastrukturen, slik at menneskelige feil unngås og endringer nå kan utføres langt hurtigere og tryggere. Med den nye løsningen kan Posten kontinuerlig gjøre endringer i infrastruktur, slik som antall servere, brannmurregler i nettverkene og lastbalansering. I tillegg gjør plattformen det mulig å fortløpende utvide kapasiteten i drift. 

– I tillegg til de tekniske fordelene gir denne infrastrukturen oss et forretningsmessig fortrinn. Løsningen gjør veien fra idé til produksjon svært kort og gir en raskere time-to-market. Dette er viktig når man som oss opererer i et marked der det er behov for å gjøre hyppige endringer og teste ideer raskt og kostnadseffektivt. Vi slipper kode til produksjonssystemene våre mellom 10 og 15 ganger daglig. Da er høy grad av automatisering viktig for effektiv og risikofri utrulling, sier Thomas Mathisen, direktør i Digipost.

– Digipost har flyttet over til en fremtidsrettet og dynamisk plattform som gir høy fleksibilitet og trygghet. I dette prosjektet har Posten sammen med EVRY utført nybrottsarbeid basert på de mulighetene som avansert skyteknologi gir. Dette har gitt Digipost høy grad av selvbetjening og automatisering med rask tilgjengelighet fra «bestilling» til server er i drift, og det fra en av Europas sikreste datahaller, sier Baard Muhlbradt Senior Vice President for Regions Operations i EVRY.

– Digipost er et eksempel til etterfølgelse på hvordan IT og forretning jobber sammen for å møte forretningsbehov, og er utvilsomt blant de av våre kunder som har den mest moderne tilnærming til nettskyen, legger han til.

Tre løsninger flyttet  

Posten har den siste tiden flyttet tre løsninger til EVRYs datasenter på Gjøvik. Dette er den elektroniske signeringsløsningen Posten signering, den digitale postkassen Digipost og meldingsformidleren til denne. Totalt er det snakk om over 300 virtuelle maskiner, flere titalls egenutviklede applikasjoner og tilhørende data-stores i form av databaser og fillagring.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Digipost har flyttet til Skyen - på Gjøvik.. Fra venstre: Kolbjørn Haarr konserndirektør i EVRY, Thomas Mathisen, SVP Digipost, Baard Mühlbradt, SVP EVRY
Digipost har flyttet til Skyen - på Gjøvik.. Fra venstre: Kolbjørn Haarr konserndirektør i EVRY, Thomas Mathisen, SVP Digipost, Baard Mühlbradt, SVP EVRY
Last ned bilde

Lenker

Om EVRY

EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

EVRY er Skandinavias ledende leverandør av IT-tjenester med lokal tilstedeværelse i over 50 byer og tettsteder. EVRY satser på utvalgte bransjer som offentlig sektor, bank og finans, forsikring, helse, energibransjen, olje og gass, produksjonsbedrifter, handel og logistikk, teknologi og kommunikasjon og servicebedrifter. Ved hjelp av bransjekunnskap og teknologisk innsikt skaper EVRY digitale fortrinn til fordel for sine kunder og bidrar til utviklingen av fremtidens informasjonssamfunn. EVRY har ca. 9 000 ansatte og en årlig omsetning på ca. 12.5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EVRY

EVRY rapporterer et andre kvartal i 2019 med vekst innen konsulent- og applikasjonstjenester, som støtter selskapets strategiske retning12.7.2019 07:01:12 CEST | Pressemelding

(Fornebu, 12. juli 2019) EVRY rapporterer driftsinntekter for andre kvartal på 3 178 millioner kroner i 2019, sammenlignet med 3 286 millioner kroner i andre kvartal 2018. Driftsinntektene for årets første halvår var på 6 507 millioner kroner, som er en økning fra 6 494 millioner kroner for samme periode i fjor. Justert for valutaeffekter og oppkjøp, var den organiske veksten 0,1 % i første halvår 2019, sammenlignet med første halvår av 2018. Financial Services rapporterte en positiv organisk vekst i andre kvartal, mens de andre forretningsområdene var berørt av sesongsvingninger.

EVRY och Tieto går samman för att bli en ledande leverantör av digitala tjänster i Norden.18.6.2019 07:10:12 CEST | Pressemelding

(Fornebu / Espoo, 18 juni 2019) EVRY och Tieto tillkännager idag ett avtal om samgående för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Med en kombinerad omsättning på närmare 3 miljarder EUR och med 24 000 medarbetare blir det nya bolaget väl positionerat för att öka den digitala innovationstakten för nordiska företag och samhället i stort. De båda bolagen kompletterar varandra utifrån sin geografiska närvaro samt från ett kund- och erbjudandeperspektiv. Det nya bolaget får namnet TietoEVRY och kommer betjäna tusentals kunder inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.

EVRY og Tieto fusjonerer og skaper en ledende nordisk leverandør av digitale tjenester18.6.2019 07:00:43 CEST | Pressemelding

(Fornebu/Espoo, 18. juni 2019) EVRY og Tieto har i dag kunngjort en fusjonsavtale. Sammen skaper partene et konkurransedyktig selskap for digitale tjenester og programvare i Norden. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere. EVRY og Tieto er svært komplementære når det gjelder geografiske markeder, tjenesteportefølje og kunder. Selskapet vil bli kalt TietoEVRY og ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.