Devold of Norway

Devold åpner flaggskipbutikk i Oslo sentrum

Del

Devold åpnet sin første ordinære merkevarebutikk på Munch brygge 29. oktober.

Klesmerket har tidligere kun blitt omsatt hos forhandlere, på fabrikkutsalg og på nett. Nå åpner det for første gang sin egen merkevarebutikk, midt i Oslo.

– Den nye butikken skal være et flaggskip for merkevaren. Vi har nå en så spennende kolleksjon, som vi ønsker å kunne vise kundene hele bredden av. Videre handler det, paradoksalt nok, i stor grad om at omsetningen vår på nett vokser. Når netthandel blir viktigere, trenger vi et utstillingsvindu der vi kan vise frem bredden i hva vi tilbyr, sier daglig leder Cathrine Stange.

Det er tre viktige drivere for at Devold nå satser på egen merkevarebutikk:

  • Netthandel: Devold doblet omsetningen på nett fra 2019 til 2020, og sikter på å doble omsetningen igjen i år. Flaggskipbutikken er et utstillingsvindu for å støtte veksten på nett.
  • Globalisering: Devold ønsker å nå ut til større globale markeder som Europa, USA og Asia. Basert på erfaringen fra Oslo, vil det vokse gjennom egne merkevarebutikker og netthandel kombinert med riktige forhandler-partnere.
  • Merkevare: Devold ønsker å ta mer kontroll over hvordan merkevaren fremstår, og vise frem den fulle bredden i hva det tilbyr.

Den nye butikken åpner 29. oktober på Munch brygge i Bjørvika.

Doblet omsetning på nett

Devolds omsetning på nett har eksplodert etter at landet stengte ned 12. mars i fjor. Nettsalget doblet seg fra 2019 til 2020, og selskapet sikter på en ny dobling i år. Omsetningen i utlandet har også doblet seg siden 2019.

Totalomsetningen for konsernet har vokst fra NOK 189 mill. til 364 mill. siden 2015, det første året etter at Stange tok over som daglig leder. I år forventer Devold en omsetning på 445 mill.

Den nye butikken er også viktig for Devolds utenlandssatsning. Devold opprettet et tysk datterselskap i 2017, og har tidoblet omsetningen i Tyskland siden da. Men det planlegger å nå mange flere markeder.

– Denne modellen, med flaggskipbutikker og sterk digital tilstedeværelse, vil vi bruke i flere markeder. Samtidig er det viktig å understreke at det å jobbe tett med de riktige forhandler-partnere i de ulike markedene er, og vil forbli, en viktig del av vår kanalstrategi, sier Stange.

Tekstilkonsernet* (MNOK)

2020

2019

Endring

Omsetning

364,4

348,8

4,5 %

Driftsresultat (ebitda)

62,8

56,0

12,2 %

Resultat før skatt

37,8

29,1

29,9 %

*Konsolidert for alle Devolds virksomheter.

Hele friluftssektoren har vokst de siste årene. Det skyldes delvis at friluftsliv har blitt mer populært, særlig under nedstengingen. Men det skyldes også at flere bruker friluftsklær andre steder enn i naturen, til fritid, jobb og i byen.

– Dette er trender som har blitt forsterket under pandemien, men som også var tydelige før den. Forbrukere har fått større bevissthet om hvilke klær de kjøper. De går i større grad for klær som har kvalitet og slitestyrke og er bærekraftige, sier Stange.

Fra sau til butikk

Devold, som ble startet i 1853, spesialiserer seg på undertøy og andre friluftsklær i merinoull, som kan brukes med god samvittighet. Ulla er kjøpt fra lokale sauebønder i Australia, New Zealand og Argentina, og bearbeidet på Devolds egen fabrikk i Litauen.

Devold har forpliktet seg til langsiktige kontrakter med noen få utvalgte bønder, og klærne kan spores helt tilbake til den nøyaktige farmen ulla kom fra. Dermed kan forbrukere etterprøve at klærne oppfyller Devolds strenge krav til dyrevelferd, arbeidsforhold og bærekraft.

– I dag handler kvalitet om mye mer enn slitesterke klær og utmerket håndverk. Det handler om å drive på den riktige måten, helt fra sauene som gror ulla til ferdig produkt.

Kontakter

For spørsmål, vennligst kontakt:

Olve Wold, pressekontakt, Geelmuyden Kiese
+47 911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Bilder

Om Devold of Norway

Devold of Norway
Devold of Norway
Molværsvegen 12
6030 Langevåg

+47 70 19 77 00http://www.devold.com

Følg pressemeldinger fra Devold of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Devold of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Devold of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom