NRK

Dette er podkastene du kan kose deg med i appen NRK Radio

Del

Kunnskapsrike folk som har mye på hjertet, nyheter slik at du virkelig forstår det og en ekstra dose spekulasjonssnakk om Maskorama. Gled deg til en deilig høst med mange gode podkaster i appen NRK Radio!

Foto: Ole Kaland / Birgitte Sjøberg / Racecar / Eirik Tufteland Kroken / Helge Jørgensen / Julia Naglestad / NRK
Foto: Ole Kaland / Birgitte Sjøberg / Racecar / Eirik Tufteland Kroken / Helge Jørgensen / Julia Naglestad / NRK

– Nordmenn elsker podkast, og denne høsten har NRK en knallsterk bukett med nye titler som publikum kan glede seg over. I tillegg lanserer vi nye sesonger av lytternes største favoritter som Hele historien, Kongerekka og Havarikommisjonen, sier fungerende podkastsjef Petter Sommer.

– Vi satser også hardt på å vise fram alle fordelene med appen NRK Radio denne høsten. Der får du tilgang til 150 podkasttitler, 16 radiokanaler og hele NRKs enorme lydarkiv. Det er noe som kun er mulig å få til i vår egen app. Og som en skikkelig bonus, slippes de fleste podkastene våre nå én uke tidligere i appen NRK Radio, enn i andre apper, forteller Sommer.

Se en visuell fremstilling av podkastmenyen her. 

Dette er noen av høydepunktene du vil finne i appen NRK Radio denne høsten:

Burde vært pensumEn nyvinning! Burde vært pensum er en underholdende kunnskapspodkast, der et knippe av Norges aller beste kunnskapsformidlere tar publikum med på et dykk inn i temaer de selv mener «burde vært pensum». Et herlig påfyll for de fleste av oss!

I denne podkastserien møter vi fysiker og programleder Selda Ekiz, økonomikommentator i NRK, Cecilie Langum Becker, astrofysiker Maria Hammerstrøm, forelegger og eventyrer Erling Kagge, industridesigner Nima Shahinian, jurist Sofie Høgestøl og fysiker og programleder Andreas Wahl.

Programlederne byr på store, fascinerende og tankevekkende temaer innen både medisin, astronomi, økonomi og filosofi. Vi får blant annet den spennende og rare historien om hvordan Oljefondet ble til, en underholdende og interessant innføring i hva som egentlig skjer når du bryter norsk lov – samt en grundig oppskrift på hvordan vi kan redde menneskeheten når jorda til slutt går under.

− Tidligere i høst satt jeg nederst i attraksjonen SpaceShot på Tusenfryd. Jeg hadde med en full iskaffe i hånda, med krem og det hele, og ventet på utskytning. Da begynte jeg å lure på om jeg har en grense for hva jeg er villig til å gjøre for å lage god podkast. Jeg fikk svaret halvannet sekund senere. Grensen min går på 65 meters høyde, med kaffe på vei ut av koppen, for å forklare vektløshet og gravitasjon. Jeg elsker å oppdage ny og rar kunnskap på felt jeg ikke visste at jeg brydde meg om. Ønsket mitt er at Burde vært pensum kan gi den typen opplevelser, forteller Wahl.

Hør første episode av podkastserien Burde vært pensum i appen NRK Radio mandag 25. oktober!

Maskorama-podkastenGjetting blir tatt til nye høyder i den blodferske Maskorama-podkasten. For hvem befinner seg bak maskene i sesong 2? Hver torsdag blir det vill spekulering i studio sammen med programleder og to kjente Maskorama-fans. Hint skal dissekeres, og det loves latter og seriøs leting etter svar.

Hver søndag møter du den avmaskede deltageren fra lørdagens TV-sending. Hen vil fortelle om sine opplevelser bak masken. Det ryktes også at det kan komme unike hint i podkasten gjennom sesongen.

Les mer om Maskorama-podkasten her.

Hør første episode av Maskorama-podkasten i appen NRK Radio torsdag 21. oktober! Nye episoder hver torsdag, i tillegg til søndager fra og med 7. november.

Balladen om Håkon BankenJoachim Førsund, mannen bak podkastsuksessene Ari, Tobias og Det svarte flagget, er tilbake! Denne gang med historien om den gåtefulle og avdøde dansebandartisten Håkon Banken fra Solør. I en periode på 80-tallet solgte Banken over en halv million plater. Likevel er det relativt få i dag som har hørt om ham. En del av årsaken er at Håkon Banken var en angstfylt mann som nærmest ramlet inn i artistkarrieren. Han gjorde stor suksess, men viste seg sjelden offentlig.

Håkon Banken skrev og sang ufiltrert om sine egne psykiske problemer, om innleggelser, rus og en oppvekst i et strengt religiøst miljø. Og selv om dette gjorde at radiostasjonene ofte lot være å spille ham, traff det likevel bredt hos et stort, folkelig publikum. De lot seg ikke styre av media og kjøpte trofast kassettene hans på bensinstasjoner.

I Balladen om Håkon Banken skal vi bli kjent med mannen som ble ansett som en konge blant mange i grenselandet mellom Norge og Sverige, der skogen sto tett og dansebandene lydla livets opp- og nedturer.

− I denne podkasten tar Joachim Førsund oss med på en slags «road movie» i bil gjennom Håkon Bankens verden langs svenskegrensa. På veien møter han et persongalleri av folk som kjente og elsket Håkon. De forteller om et liv få har sett maken til. Historien er både fascinerende og overraskende, og bringer opp i lyset et stykke norsk musikkhistorie som virkelig er verdt å høre på, sier Mirja Minjares, redaktør i NRK.

Balladen om Håkon Banken er en del av NRKs nye serie for dokumentarer på podkast: Historier fra virkeligheten – som bygger videre på arven fra NRK Radiodokumentaren.

Hør alle fire episodene av podkastserien Balladen om Håkon Banken i appen NRK Radio mandag 11. oktober!

NyhetsblandingI den lekne podkasten Nyhetsblanding får lytterne oversikt over nyhetsbildet på en morsom og lærerik måte – hver eneste fredag. Programlederne er Ole Klevan, Fanny Odden og Rima Iraki.

− Nyheter formidles ofte på en typisk «nyhetsmåte». Det kan være vanskelig å sette seg inn i og henge med. Vi skal være et nytenkende alternativ. I Nyhetsblanding får du nyheter presentert på forståelig og tydelig vis, og så blir det en del gøy i tillegg, forteller Klevan.

Som lytter kan du være med på å påvirke programmet. Hver uke kan du sende inn forslag om hva programlederne skal ta opp, forklare eller snakke om. En enkel og fin måte å sette seg bedre inn i akkurat det du er opptatt av.

Les mer om Nyhetsblanding her.

Hør ny episode av podkastserien Nyhetsblanding i appen NRK Radio hver fredag!

Kongerekka sesong 2


NRKs humoristiske gjennomgang av Norges kongerekke har nå passert én million nedlastninger totalt! Og nå kommer de nyeste episodene.

Kongerekka er en podkastserie om den sagnomsuste norske kongsætten. Dette er vårt Game of Thrones-univers, bare fra virkeligheten! For historien om kongene våre har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag – bare ikke riktig så mange drager. 

Programleder Are Sende Osen har vunnet mange lytteres hjerter med sin uhøytidelige og underholdende fortellerstil. Enkelte har lurt på om alt han forteller om virkelig kan være sant. Svaret er ja! For den norske kongesagaen er faktisk helt proppfull av merkelige, nesten uvirkelige hendelser.

Første sesong av Kongerekka var på ti episoder, og fortalte om de elleve første norske kongene. Helt fra Harald Hårfagre, kongen som samlet Norge til ett rike på grunn av ei dame. Sesong to fortsetter der vi slapp, med ti nye episoder om de neste 16 kongene i rekka. Og kongene har absolutt ikke blitt roligere siden sist! Det blir tidenes øyhopping, kappløp mellom mann og hest, glitrende skatter og utspekulerte triks. Og et stadig renn av nye kongssønner (falske eller ekte) som banker på døra og krever tronen.

Kongerekka passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som vet at du er det – og for alle andre som liker å høre gode fortellinger!

Hør ny episode av podkastserien Kongerekka i appen NRK Radio hver mandag!

Popkorn og politikkKan politikk være underholdende? Så absolutt! Det har skaperne av podkastsuksessen Trump mot verden allerede bevist. Og nå er de tilbake! Men nå skal det handle om hele verden, og ikke bare om USA.

Bak podkasten står journalist Shaun Henrik Matheson og serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen. Denne høsten viderefører de suksessformelen sin i podkasten Popkorn og politikk. Med underholdende og dramaturgiske grep forteller gutta om den spennende verdenspolitikken, om spillet i kulissene – og trekker paralleller til grep vi kjenner fra kjente filmer og tv-serier.

− Vi la ned Trump mot verden rett etter valget i USA. Men vi merket fort at lytterne våre savnet podkasten, og fikk veldig mange tilbakemeldinger om akkurat det. Formatet var åpenbart en kjempesuksess. Derfor er vi veldig glade for at den samme gjengen som sist; Shaun, Gjermund og superprodusentene Silje Martinsen Wettre og Jon Branæs alle har takket ja til å videreføre dette i en ny podkast, nå om dramaet som utspiller seg på verdensscenen, sier redaksjonssjef Rune Lind i NRK Lydunderholdning. 

Hvis du ønsker å sette deg inn i verdenspolitikken på en litt mer gøyal måte, så er dette podkasten for deg!

Hør ny episode av podkastserien Popkorn og politikk i appen NRK Radio hver fredag!

MusikkrommetSandeep Singh er landets blideste musikkelsker og ønsker deg velkommen til Musikkrommet – en underholdende og lærerik podkast som skal speile nærmest alle sider ved musikken.

Hver uke går Sandeep og en gjest dypt inn i spennende historier fra musikkens verden, slik at du får skikkelig peiling. Du får høre musikken til favorittartisten din og historien bak den, men også de låtene du kanskje er litt flau over å innrømme at du liker. I tillegg vil du oppdage musikk du ikke visste at du digger.

− Med underholdende historier skal vi gjøre musikkjournalistikk relevant for en generasjon som ikke akkurat er bortskjemte med formen. Det er deilig å vekke min indre musikkjournalist fra dvalen og invitere lytterne inn i Musikkrommet. Jeg lover at det er gøyalt og verdifullt for deg som trenger et kompass i mylderet av musikk som ligger tilgjengelig i håndflaten din, sier Singh.

Hør en ny episode av podkastserien Musikkrommet i appen NRK Radio hver fredag – hele året!

Berrum og Beyer snakker om greierNorges morsomste podkast i 2020 er nå en del av NRK-universet!

I Berrum og Beyer snakker om greier snakker Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen om sitt liv i form av opplevelser, erfaringer og tanker. Det hele avsluttes med andres greier hvor de får inn tanker fra lytterne. To venner som møtes og bare ønsker en venn til. 

NRK sikret seg disse to profilene i sommer. Berrum og Beyer snakker om greier har vært en svært populær podkast siden oppstarten i 2018, og vant Humorprisen for Norges morsomste podkast i 2020.

− Vi er bare to gode venner som ønsker oss en til. Vi kjører en tretrinnsrakett hvor Berrum har noen greier, Beyer har noen greier, og dere lytterne har noen greier. Så snakker vi om de greiene. Så går vi videre i livene våre. Så gjør vi det samme neste tirsdag. Og neste. Hver eneste tirsdag. Hele året. Uten unntak, forteller gutta.

Du hører en ny episode av podkastserien Berrum og Beyer snakker om greier i appen NRK Radio hver tirsdag!


Hele historien: Tsunamien 2004Før jula 2004 visste folk knapt hva en tsunami var. Men etter flodbølgen som tok over 230.000 liv i Asia 2. juledag det året, visste hele verden at en tsunami er havets farligste bølge. Mange norske turister ble rammet av tsunamiens enorme krefter.

I denne serien over fire episoder tar vi et tilbakeblikk på det grusomme som skjedde på kysten av Sørøst-Asia, og konsekvensene det fikk for alt for mange uskyldige mennesker.

Hør første episode av podkastserien Hele historien: Tsunamien 2004 i appen NRK Radio torsdag 14. oktober!

Havarikommisjonen sesong 2Hva er det som fører til at kjærligheten tar slutt, og par vil gå fra hverandre? I Havarikommisjonen dykker dyktige parterapeuter ned i det som en gang var lykkelige kjærlighetshistorier, for å se om forholdene kunne vært reddet. I podkasten deler modige ekspar sine historier om bruddet og utfordringer i kjærlighetsforholdet som gjorde at det ble slutt.

Eksparet intervjues hver for seg om sin historie. Etterpå får drevne samlivseksperter i oppgave å finne ut hvorfor, hvordan og når det egentlig gikk galt. Og hva kunne vært gjort for å unngå at det gikk skeis?

Samlivsekspertene er Sissel Gran, Dimitrij Kielland Samoilow, Sindre Kvithyld Aasli og Catrin Sagen. Programleder er journalist og forfatter Eivind Sæther.

Hør sesongpremieren av podkastserien Havarikommisjonen i appen NRK Radio onsdag 17. november!

Mitt liv med hund sesong 2Maren Teien Rørvik, kjent fra Fra bølle til bestevenn og Valpeskolen, inviterer kjendiser på besøk for å snakke om det hun elsker mest av alt – nemlig hund. Da må selvfølgelig hundene også være med. Maren er nemlig sikker på at hun kan lære noe nytt om disse kjendisene ved å bli kjent med hundene deres, og kanskje er det noe Maren kan hjelpe dem med også? 

Blant de heldige som skal få besøke Maren er Jon Almaas, Kåre Magnus Bergh, Siv Jensen, Anne Lindmo og Morten Hegseth. Og de har selvfølgelig med seg sine firbente venner.

Mitt liv med hund er en morsom podkast der vi blir kjent med kjendisene på en helt annen måte enn vi vanligvis får mulighet til. Med både gjest og hund i studio får vi raskt et klart bilde av hvordan disse menneskene er, både som privatpersoner og hundeeiere. I podkasten får vi både personlige historier og erfaringer, mye humor og en god porsjon hundefag i en deilig blanding. Lytterne blir kjent med både gjesten og meg selv, og får muligheten til å både le og lære litt, sier Rørvik.

Hør ny episode av podkastserien Mitt liv med hund i appen NRK Radio hver søndag!

Sámi HorrorSámi Horror
 er en helt ny podkastserie på nordsamisk. De beste samiske fortellerne har spilt inn noen av de mest fascinerende mysteriene, spøkelseshistoriene og andre fortellinger fra virkeligheten. Sammen med et spesialkomponert lydbilde av høy kvalitet får du en podkastserie du ikke kan legge fra deg. Alle historiene er på nordsamisk og laget av NRK Sápmi.

− Når skodda legger seg på myrene og åsene på Finnmarksvidda, og gjerne når høstmørket faller, så er det mye mystisk som kan skje ute i naturen. I samisk folketro har vi både gjenferd, gufihttárat (underjordiske), eahpáraš (etterlatte småbarn som går igjen) og andre mystiske krefter som våkner til liv. Hvem husker ikke hvor spennende det var da bestemor eller bestefar fortalte om noe uforklarlig som hendte dem da de var ute på jakt eller på reingjeting? Nå får du endelig dette i podkastform, sier Carl-Gøran Larsson, programredaktør i NRK Sápmi.

Hør de to første episode av podkastserien Sámi Horror i appen NRK Radio tirsdag 5. oktober!

Sorgens kapittel – sesong 2Journalist Karen Marie Berg mistet mannen sin alt for tidlig. I denne podkasten møter hun kjente mennesker som har mistet noen som sto dem nær.  

Første sesong av Sorgens kapittel hadde et snitt på over 88.600 nedlastninger per episode. Nå er vi i gang med en ny sesong.

Denne høsten møter Karen Marie Berg mennesker som har mistet sine kjære, men som har fått tapet litt på avstand. Hvordan går det nå? Slipper sorgen taket? Lara Rashid mistet søstera Bano på Utøya, presten Odd Eidner mistet to barn og samtidig troen på Gud, og Egon Holstad fikk døden på besøk akkurat da alt det andre i livet peaket. 

Sorg kommer i tusen nyanser av trist, heter det. Men den er også fylt med kjærlighet, gode minner og veien tilbake til gleden over livet. Dét fremheves i denne podkasten.

Hør ny episode av podkastserien Sorgens kapittel i appen NRK Radio hver onsdag!

XL (med Espen Thoresen)Legendariske XL med Espen Thoresen er tilbake, nå som podkast! Han utfordrer komfortsonen til både lytterne og gjestene sine. Thoresen forholder seg ikke til den offentlige debatten, men setter en egen dagsorden og stoler på magefølelsen. Noe som kan gå begge veier …

Hør en ny episode av podkastserien XL (med Espen Thoresen) i appen NRK Radio hver lørdag!


Dette er bare noen av podkastene du finner i appen NRK Radio denne høsten. Flere nyheter vil bli sluppet fortløpende. God fornøyelse!

NRKs marked- og kommunikasjonsavdeling 2021. Med forbehold om endringer.

Kontakter

Bilder

Foto: Ole Kaland / Birgitte Sjøberg / Racecar / Eirik Tufteland Kroken / Helge Jørgensen / Julia Naglestad / NRK
Foto: Ole Kaland / Birgitte Sjøberg / Racecar / Eirik Tufteland Kroken / Helge Jørgensen / Julia Naglestad / NRK
Last ned bilde
Cecilie Langum Becker (øverst til venstre), Andreas Wahl, Erling Kagge, Nima Shahinian, Sofie Høgestøl og Selda Ekiz er blant kunnskapsformidlerne du vil høre i Burde vært pensum. Foto: Ole Kaland / Birgitte Sjøberg / NRK
Cecilie Langum Becker (øverst til venstre), Andreas Wahl, Erling Kagge, Nima Shahinian, Sofie Høgestøl og Selda Ekiz er blant kunnskapsformidlerne du vil høre i Burde vært pensum. Foto: Ole Kaland / Birgitte Sjøberg / NRK
Last ned bilde
Maskorama er tilbake, nå også som podkast! Foto: Julia Naglestad / NRK
Maskorama er tilbake, nå også som podkast! Foto: Julia Naglestad / NRK
Last ned bilde
Bli kjent med en annerledes dansebandartist i Balladen om Håkon Banken. Foto: Helge Jørgensen / NRK
Bli kjent med en annerledes dansebandartist i Balladen om Håkon Banken. Foto: Helge Jørgensen / NRK
Last ned bilde
Fanny Odden, Rima Iraki og Ole Klevan er programlederne i den nye podkasten Nyhetsblanding. Foto: Racecar / Eirik Tufteland Kroken / NRK
Fanny Odden, Rima Iraki og Ole Klevan er programlederne i den nye podkasten Nyhetsblanding. Foto: Racecar / Eirik Tufteland Kroken / NRK
Last ned bilde
Flere konger skal presenteres i den humoristiske podkasten Kongerekka. Illustrasjon: Kjersti Lofthaug / Marco Vaglieri / NRK
Flere konger skal presenteres i den humoristiske podkasten Kongerekka. Illustrasjon: Kjersti Lofthaug / Marco Vaglieri / NRK
Last ned bilde
Gjermund Stenberg Eriksen (t.v) og Shaun Henrik Matheson setter fokus på verdenspolitikken i Popkorn og politikk. Foto: Rune Lind / NRK
Gjermund Stenberg Eriksen (t.v) og Shaun Henrik Matheson setter fokus på verdenspolitikken i Popkorn og politikk. Foto: Rune Lind / NRK
Last ned bilde
Sandeep Singh guider deg gjennom musikkens verden i Musikkrommet. Foto: Kim Erlandsen / NRK
Sandeep Singh guider deg gjennom musikkens verden i Musikkrommet. Foto: Kim Erlandsen / NRK
Last ned bilde
Martin Beyer-Olsen (t.v.) og Lars Berrum snakker om livets opplevelser i Berrum og Beyer snakker om greier. Foto: Kim Erlandsen / NRK
Martin Beyer-Olsen (t.v.) og Lars Berrum snakker om livets opplevelser i Berrum og Beyer snakker om greier. Foto: Kim Erlandsen / NRK
Last ned bilde
Tsunami-katastrofen i Sørøst-Asia i 2004 er i fokus i den nye serien av Hele historien. Illustrasjon: Veronica Lüthcke / NRK
Tsunami-katastrofen i Sørøst-Asia i 2004 er i fokus i den nye serien av Hele historien. Illustrasjon: Veronica Lüthcke / NRK
Last ned bilde
Maren Teien Rørvik blir kjent med både kjendiser og hundene deres i Mitt liv med hund. Foto: Fridtjof Nilsen / NRK
Maren Teien Rørvik blir kjent med både kjendiser og hundene deres i Mitt liv med hund. Foto: Fridtjof Nilsen / NRK
Last ned bilde
De beste samiske fortellerne har spilt inn noen av de mest fascinerende mysteriene i den nordsamiske podkasten Sámi Horror. Foto: Remi Juliebø / NRK
De beste samiske fortellerne har spilt inn noen av de mest fascinerende mysteriene i den nordsamiske podkasten Sámi Horror. Foto: Remi Juliebø / NRK
Last ned bilde
Journalist Karen Marie Berg snakker med mennesker som har mistet sine kjære i podkasten Sorgens kapittel. Foto: Bernt Olsen / NRK
Journalist Karen Marie Berg snakker med mennesker som har mistet sine kjære i podkasten Sorgens kapittel. Foto: Bernt Olsen / NRK
Last ned bilde
Espen Thoresen er tilbake med en podkast hvor han utfordrer komfortsonen. Foto: Rune Lind / NRK
Espen Thoresen er tilbake med en podkast hvor han utfordrer komfortsonen. Foto: Rune Lind / NRK
Last ned bilde
Maskorama er tilbake, nå også som podkast! Foto: Julia Naglestad / NRK
Maskorama er tilbake, nå også som podkast! Foto: Julia Naglestad / NRK
Last ned bilde
Odd Eidner deler sin historie med Karen Marie Berg i Sorgens kapittel. Foto: Sondre Skjelvik / NRK
Odd Eidner deler sin historie med Karen Marie Berg i Sorgens kapittel. Foto: Sondre Skjelvik / NRK
Last ned bilde
Andreas Wahl er blant kunnskapsformidlerne som forteller hva han synes burde vært pensum i podkasten med samme navn. Foto: Ole Kaland / NRK
Andreas Wahl er blant kunnskapsformidlerne som forteller hva han synes burde vært pensum i podkasten med samme navn. Foto: Ole Kaland / NRK
Last ned bilde
Balladen om Håkon Banken er en helt ny podkastserien i NRK Radio. Foto: Helge Jørgensen / NRK
Balladen om Håkon Banken er en helt ny podkastserien i NRK Radio. Foto: Helge Jørgensen / NRK
Last ned bilde
I Havarikommisjonen dykker dyktige parterapeuter ned i det som en gang var lykkelige kjærlighetshistorier, for å se om forholdene kunne vært reddet. Fra venstre: Catrin Sagen, Eivind Sæther og Sissel Gran. Foto: Hanna Johre
I Havarikommisjonen dykker dyktige parterapeuter ned i det som en gang var lykkelige kjærlighetshistorier, for å se om forholdene kunne vært reddet. Fra venstre: Catrin Sagen, Eivind Sæther og Sissel Gran. Foto: Hanna Johre
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom