Apollo

Dette er nordmenns Hellasfavoritter

Del

Hellas troner nok en gang listen over hvor nordmenns favorittreisemål i sommer. Hele 8 av 10 av Apollos kunder skal til en gresk øy eller by i ferien, og her er topplisten.

Hellas er sommerens mest populære reisemål
Hellas er sommerens mest populære reisemål

1. Uslåelige Kreta

Nordmenn har for lengst lagt sin elsk på Kreta. Det er ikke så overraskende: Kreta bugner nemlig over av muligheter. Fra trendy idyll langs Rethymnonkysten og uforglemmelige skattejakter i Chania, til barnevennlige aktiviteter og smellvakre strender på øyas vestkyst.

Her kan du gå på oppdagelsesferder i dype raviner, teste balansekunsten i krystallklart vann, lære kunsten å lage gresk mat på tradisjonelt vis eller ta hele familien med på sykkeleventyr gjennom sjarmerende landsbyer. Kreta er opplevelsenes øy, og med en varm og imøtekommende lokalbefolkning er det lett å forstå hvorfor det er nettopp denne øya som er nordmenns førstevalg år etter år.

2. Klassikeren Rhodos

Det er ikke uten grunn at Rhodos har vært en feriefavoritt i over 30 år. Øyas imponerende evne til å utvikle, modernisere og tilpasse seg uten å la det gå på bekostning av det autentiske og personlige, har gjort den til en klassiker. Og klassikere, de går aldri av moten.

Rhodos er øya hvor UNESCO-skatter, trendy beachbarer og boutique hoteller innsvøpes i uforglemmelige barndomsminner og evigvarende solskinn. Der strendene er like mange som de er unike, naturen så vakker at du ivrig pakker turskoene i kofferten og mulighetene endeløse. Og sånt er det vanskelig å gå lei av.

3. Eventyrlige Epirus

Årets Hellasferie er ikke bare forbeholdt pittoreske øyer, snarere tvert om. I regionen Epirus på det greske fastlandet utgjør feriebyene Parga og Sivota et uimotståelig par, som hvert år stjeler flere norske hjerter med sin genuine sjarm og vakre strender. I tillegg byr Epirus også på et Hellas ytterst få kjenner til: Fjellandsbyene i Zagoria.

Den kontrastfylte regionen er nemlig som et kinderegg som innfrir alle behov på én gang. Her kan du gå på skattejakt i Pargas fargerike smug, senke skuldrene i private badeviker med krystallklart vann i Sivota, eller la deg trollbinde av Zagorias eventyrlige og uberørte natur. Og det er nettopp denne unike kontrasten som gjør Epirus til et av sommerens favorittreisemål – og nordmenns førstevalg for kombinasjonsreiser.

4. Romantiske Kykladene

Verdensberømte solnedganger, hvitkalkede hus med kongeblå tak og pittoreske landsbyer: Kykladene er postkortet av Hellas. Øygruppen består av over 200 øyer, men i sommer er det tre som utmerker seg: Kjærlighetsredet Santorini, bohemske Paros og strandparadiset Naxos. Alene står øyene stødige i hver sin prakt – men sammen utgjør de en uslåelig kombinasjon for alle som drømmer om øyhopping i Hellas. Her får man nemlig opplevd alt vi elsker ved Hellas på én og samme ferie – og med kort reisevei mellom øyene er de også den ultimate opplevelsesferien for barnefamilier.

5. Genuine Karpathos

En av sommerens største reisetrender er ønsket om lokale ferieopplevelser. Derfor er det ingen stor overraskelse at Karpathos reiser seg som en av favorittene. Til tross for at øya ligger midt imellom Kreta og Rhodos har nemlig Karpathos klart å forbli en genuin perle. Her glimrer masseturismen med sitt fravær og den autentiske, greske atmosfæren råder høyt. En reise hit garanterer deg derfor to ting: opplevelser utover det vanlige, og de perfekte omgivelsene for å senke feriepulsen helt. Legg til et kontrastfylt terreng for oss nordmenn som elsker fotturer, krystallklart badevann, bortgjemte landsbyer og en fascinerende historie er dette et must for deg som elsker Hellas. Og det gjør vi.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hellas er sommerens mest populære reisemål
Hellas er sommerens mest populære reisemål
Last ned bilde
Santorini
Santorini
Last ned bilde
Sivota
Sivota
Last ned bilde
Kreta
Kreta
Last ned bilde

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+47 22 33 45 00http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg pressemeldinger fra Apollo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom