Apollo

Dette er familienes feriefavoritter!

Del

Sommerferiesalget er i gang og Apollo melder om nye reisetrender blant norske familier. Blant sommerens toppliste finnes alt fra gamle klassikere til trendy nykommere; og vi blir tøffere i ferievalget!

Sommerferiesalget er i gang og i følge reisearrangøren Apollo viser det allerede tegn på nye reisetrender. Selv om klassiske storfavoritter som Kreta fortsatt troner topplisten, er det nemlig nykommerne som overrasker mest – og opplevelsesreiser er blitt en familiehit!

- For første gang i historien selger Albania bedre enn Mallorca, og jeg har ingen tvil om at Durres Riviera blir en ny familiefavoritt. Vi ser også en økning i interessen rundt både reisemål og hoteller med tydelig lokal forankring, og ikke minst kombinasjonsreiser. Norske familier er rett og slett blitt litt tøffere i ferievalgene sine, sier Beatriz Rivera, Presseansvarlig i Apollo.

Klassiker med ny tvist

Hos Apollo er det nok en gang Kreta som blir sommerens familiefavoritt, etterfulgt av Kroatia og Rhodos. Men tradisjonelle reisemål trenger nødvendigvis ikke å bety tradisjonelt innhold. I følge reisearrangøren fyller vi nemlig dagene med nye opplevelser, og utforsker helt nye områder.

-Agii Apostoli og Platanias er fortsatt familiefavorittene på Kreta, men stadig flere velger nå alternative steder - som for eksempel Sitia på den relativt ukjente østkysten. Mange spør oss også om lokale tips nettopp fordi man ønsker å trå ut av turiststiene. Hvorfor ikke ta med barna på kokkekurs i fjellandsbyene, gå på skattejakt i ravinen eller prøve seg på SUP sammen? Morsomme opplevelser skaper uforglemmelige minner, og det ser virkelig ut til å være formålet med familieferien i år, sier Rivera.

Selv om Skandinavisktalende barneklubb fortsatt er viktig og Apollos Mondo Family-hoteller er selvskrevne favoritter for målgruppen, merker reisearrangøren også en ny trend på hotellsiden. Det er nemlig konsepthotellene Mondo Enjoy, små hoteller med tydelig lokal forankring, som foreløpig selger best.

- Nordmenn flest foretrekker småskala – og vi elsker å føle oss hjemme på ferie. Våre Mondo Enjoy hoteller forsterker denne følelsen; dette er mindre, ofte familiedrevne hoteller med tydelig preg av vertslandet. Hit kommer man som gjester, men reiser tilbake igjen og igjen som nære venner. Akkurat sånn vi liker det, smiler Rivera.

Øyhopping trender igjen!

På Rhodos har øyas østkyst lenge vært familienes favorittreisemål, med kjente feriesteder som Afandou, Faliraki og Kalithea. Nå ser Apollo derimot også at flere kombinerer Rhodos-ferien med øyene rundt, som for eksempel lille og genuine Tilos. Er 80-talls trenden med øyhopping i Hellas virkelig tilbake?

- Absolutt! Ikke minst blant familier med litt større barn. Selv var jeg på øyhopping med foreldrene mine som 11-åring og elsket det! Det føltes litt som å være på oppdagelsesferd, veldig stas, forteller Rivera.

Grunnet den økende etterspørselen har Apollo satt sammen forslag på ulike ruter med øyer som enkelt lar seg kombinere. Den mest populære er Kykladene - og Rivera påpeker at man fint også bare kan kombinere to øyer.

- For barnefamilier vil jeg si at Paros og Naxos er den ultimate kombinasjonen. Kort etappe, langgrunne strender, herlig atmosfære og en smak av det genuine Hellas!

Nye familiefavoritter

Kroatia har for lengst stadfestet seg som feriefavoritt og for familiene er det ingen steder som slår Makarskas Riviera. Med kjente feriebyer som Makarska, Baska Voda og Tucepi, familiehoteller som Romana Beach Resort og ikke minst den majestetiske naturen som byr på flotte utendørsaktiviteter, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.

- Det fineste med rivieraen er definitivt strendene og promenaden som knytter byene sammen. Mitt beste reisetips er derfor å leie sykler, eller ta bena fatt og lage en dag ut av det! Spis frokosten i Tucepi, lunsjen i Makarska og middagen i Baska Voda – og legg inn badestopper i mellom. Dét er en uforglemmelig familiedag det, tipser hun.

Er det derimot ett reisemål som overrasker i år, så er det Albania. På kort tid har det nye ferielandet vokst seg frem til å bli en familiefavoritt – og da først og fremst Durres Riviera. Interessen vokste seg så stor at Apollo i år både utvider sesongen og lanserer to nye direkteruter; fra Stavanger og Trondheim.

- Albania kan minne litt om Hellas i startsfasen – før turistene strømmet til. Det er fortsatt relativt uberørt og derfor ikke et sted man reiser til for en luksusferie, men for familier er det helt ideelt. Prisnivået er uten tvil sommerens rimeligste og stranden i Durres er en drøm for små badeløver. Bred, finkornet og langgrunn – med en herlig promenade full av aktiviteter, sier Rivera.

Apollos mest populære reisemål for barnefamilier:

 1. Platanias (Kreta)
 2. Afandou/Kolymbia (Rhodos)
 3. Agii Apostoli (Kreta)
 4. Makarska (Kroatia)
 5. Parga (Det greske fastlandet)
 6. Durres Riviera (Albania)
 7. Tsivil (Zakynthos)
 8. Lambi (Kos)
 9. Fig Tree Bay (Kypros)
 10. Alcudia (Mallorca)

 Apollos mest populære hoteller for barnefamilier:

 1. Santa Helena Beach Resort, (Platanias, Kreta)
 2. Mythos Beach Resort (Afandou, Rhodos)
 3. Romana Beach Resort (Makarska, Kroatia)
 4. Stelina Village (Agii Apostoli, Kreta)
 5. Parga Beach (Parga, Hellas)

Her finner du mer informasjon om sommerens familiefavoritter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Durres Riviera markerer seg som en ny familiefavoritt i sommer!
Durres Riviera markerer seg som en ny familiefavoritt i sommer!
Last ned bilde
Chaniakysten på Kreta er sommerens storfavoritt blant barnefamilier
Chaniakysten på Kreta er sommerens storfavoritt blant barnefamilier
Last ned bilde
Makarska
Makarska
Last ned bilde
Kreta
Kreta
Last ned bilde
Rhodos er en familiefavoritt
Rhodos er en familiefavoritt
Last ned bilde

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+47 22 33 45 00http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med flyselskapet Novair, spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg saker fra Apollo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom