Kulturtanken

Det ikke styrte - Formidlingsseminaret 2019

Del

For tiende året på rad arrangeres seminar om formidling av kunst. I år har Formidlingsseminaret 2019 tittelen: Det ikke styrte - om kunst, uforutsigbarhet og formidling, og er et samarbeid mellom KORO, Kunstnernes Hus, Kulturtanken og Nasjonalmuseet.

- Våre institusjoner har alle ulike formidlingssituasjoner, men oppdraget er det samme - å nå ut med kunst. Ved å slå kreftene samme håper vi å oppnå en videre horisont for seminaret og å nå ut til enda flere, sier Per Odd Bakke, spesialrådgiver i Nasjonalmuseets avdeling for formidling og publikum.

Formidlingsseminaret samler formidlere, museums- og galleriledere, kuratorer, kunstnere og produsenter fra hele Norge. Årets seminar ser på prosjekter og kunstverk der formidling og verk er ett og det samme, eller ikke kan tenkes uavhengig av hverandre.

- Kunstfeltet utfordrer stadig seg selv og samtiden, og nye formidlingsformer utvikles på løpende bånd. Vi som sitter i institusjonene som forvalter store nasjonale oppdrag må åpne formidlingsflatene for den nye kunsten, men uten å slipe ned den potente uforutsigbarheten den bærer på, sier Kyrre Bjørkås, som er fagansvarlig for visuell kunst i Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge.

I løpet av seminarets to dager, vil man få møte internasjonale navn som Bob and Roberta Smith (UK), britisk kunstner, forfatter og musiker, kjent for sin "Campaigning Art. I 2015 stilte Bob og Roberta Smith til valg for Storbritannias parlament som "Independent Art Party Candidate", han skriver for Guardian og har laget dokumentaren; Bob og Robertas excellent protest adventurefor BBC4.

Vi får også besøk at tyske Rimini Protokoll / Daniel Wetzel (D), som er kjent for en særegen og innovativ type dokumentarteater, der vanlige folks ekspertise over egne liv og fagfelt spiller hovedrollen. Rimini Protokolls arbeider tar gjerne form som teater, hørespill, film eller installasjoner. På seminaret presenterer Wetzel prosjektet Bubble Jam, som hadde premiere i Athen i 2018, og som hentes til Den kulturelle skolesekken i Asker i 2020.

Det blir også en samtale med kunstnere som har skapt debatt i det offentlige rom; når formidlingen har forlatt verket - om kulturinstitusjonene og utøveres roller i formidling med Fadlabi (Kongolandsbyen), Hanan Benammar (Ways ogf seeing), Joar Nango (Hacking Objects of Desire).

Andre navn på programmet er Kathryn Potts (Whitney Museum of American Art, NY), Sisters Academy (DK), Merete Jonvik & Hans Edward Hammonds (N), Jennie Bringaker (N), Oslo Kunsthall (N), Rachel Ara (Artist-in-recidence V&A, London), Kiyoshi Yamamoto (N), Sebastian Kjølaas & Siri Hjort (N), Boel Christensen-Scheel (N), Hai Nguyen Dinh (N), Nicolas Gjefle (N), 1857 (N), med flere...

Forfatter, kritiker og kurator Bjørn Hatterud vil avslutte og oppsummere de to dagene.


Hva: Formidlingsseminaret 2019
Når: 2. – 3. mai 2019
Hvor: @Kulturtanken (Gullhaug Torg 2b, Nydalen) og @Kunstnernes Hus (Wergelandsveien 17)
Program og påmelding her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Kyrre Bjørkås, fagansvarlig visuell kunst i Kulturtanken - Den kulturelle skolsekken Norge
Kyrre Bjørkås, fagansvarlig visuell kunst i Kulturtanken - Den kulturelle skolsekken Norge
Last ned bilde
Per Odd Bakke, spesialrådgiver i Nasjonalmuseet
Per Odd Bakke, spesialrådgiver i Nasjonalmuseet
Last ned bilde

Lenker

Om Kulturtanken

Kulturtanken
Kulturtanken
Postboks 4261 Nydalen
0401 Oslo

22 02 59 00http://www.kulturtanken.no/

Arrangører av Formidlingsseminaret 2019 er:

Nasjonalmuseet
Koro
Kulturtanken
Kunstnernes Hus

Følg saker fra Kulturtanken

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturtanken på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturtanken

Rekordmange forslag til Den kulturelle skolesekken3.10.2019 11:41:17 CESTPressemelding

Etter en intens innspurt med flere hundre innmeldinger av forslag rett før fristen ved midnatt 1.oktober, er tallene fra DKS-portalen nå klare: Det har kommet rundt 2000 forslag til neste års program i Den kulturelle skolesekken. - Det er fantastisk at det er så mange som ønsker å formidle kunst- og kulturopplevelser for barn og unge i Den kulturelle skolesekken. Kulturtanken har ved utvikling av den nye portalen åpnet døren for enda mer kunst og kultur til verdens viktigste publikum, sier kulturminister Trine Skei Grande.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom